КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2019

Щодо правил отримання матеріальної допомоги

Щодо правил отримання матеріальної допомоги

Шановні кияни та жителі столиці!

Останнім часом до органів соціального захисту почали надходити повідомлення про те, що киянам телефонують та рекомендують звернутися до Управлінь праці та соціального захисту за грошовою допомогу, яку начебто дає один із кандидатів на посаду Президента України.

Нагадуємо вам, що матеріальну допомогу один раз на рік можуть отримати кияни, які опинилися в складних життєвих обставинах. Така допомога надається понад 20 років за кошти місцевого бюджету згідно з Міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» або раніше – Міською комплексною цільовою програмою «Турбота».

Для отримання допомоги необхідно звернутись з заявою до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) або управління праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій. До заяви слід додати:

  • копія паспорта;
  • копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (у разі наявності);
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);
  • довідка про склад сім'ї, видана за місцем реєстрації фізичної особи;
  • довідка про доходи за попередні шість місяців, видана за місцем отримання доходів або територіальними органами фіскальної служби;
  • документи, які підтверджують складні життєві обставини, що обґрунтовують потребу в наданні матеріальної допомоги (для киян, які опинилися в складних життєвих обставинах).
  • Копія довідки виданої за формою, визначеною Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою КМУ від 01 жовтня 2014 р, № 509 з відміткою про фактичне проживання в м. Києві ( для внутрішньо переміщених осіб)

Звертаємо вашу увагу не те, що такий захід має на меті підтримку особи, яка опинилася в складних життєвих обставинах, та жодним чином не пов’язана з виборчим процесом.

За інформацією управління праці та соціального захисту Дніпровської районної в м.Києві державної адміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.