Головна  →  Новини  →  7 листопада 2013

Безпека дорожнього руху: батьки мають подавати дітям приклад

Безпека дорожнього руху: батьки мають подавати дітям приклад

Промайнули осінні канікули  і дітки знову пішли до школи. Щоб нагадати дітворі правила дорожнього руху, розповісти юним пішоходам, як поводитись у різноманітних дорожніх ситуаціях, співробітники ДАІ відвідують навчальні заклади, де, разом із вчителями, проводять уроки дорожньої грамоти.
Не обділені увагою працівників ДАІ й вихованці інтернатів. Днями одна з таких зустрічей відбулася з вихованцями спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 18, що у Дніпровському районі Києва. «Тут навчаються діти з вадами слуху, відповідно, ці маленькі учасники дорожнього руху - підвищеного рівня небезпеки, котрі потребують особливої уваги», – розповіла інспектор ДАІ Дніпровського району столиці Юлія Сухомлин, яка завітала до дітлахів. За допомогою наочної агітації, а саме тематичних плакатів, інспектор детально розповіла дітям як правильно поводитись на дорозі. Під час бесіди звернула увагу на місця підвищеної небезпеки, як приклад перехід дороги з обмеженою оглядовістю, а також розповіла дітлахам, як не потрапити у складні дорожні ситуації. Спілкування пройшло досить жваво. Наостанок інспектор ДАІ подарувала дітям тематичні зошити «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху» та розклади уроків…

За словами начальника столичної Державтоінспекції Анатолія Курінного окрім інспекторів і педагогів питаннями безпеки дітей повинні насамперед займатися їхні батьки. Щодня вони задля цього слід знаходити хоч кілька хвилин аби нагадати дітям про те, як правильно поводити себе на вулиці. І найголовніше – дорослі повинні підкріплювати свої розповіді особистим прикладом із дотримання правил.

За інформацією ДАІ Дніпровського району Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку