КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2019

Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Порядок відшкодування вартості послуги з догляду  за дитиною до трьох років «муніципальна няня» затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р.№ 68 ( далі - Порядок).

Відповідно до п.2 Порядку отримувачами послуги з догляду «муніципальна няня» є батьки ( усиновлювачі), опікуни  за дитиною до трьох років;

«муніципальна няня» - це будь-яка фізична особа-підприємець( КВЕД 97,00, КВЕД 88.91) / юридична особа,яка надає послугу з догляду за дітьми.

(КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Відповідно до п.3 Порядку відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків( усиновлювачів), опікуну   дитини до трьох  років.

Відповідно до п.7 Порядку для отримання компенсаційної послуги «муніципальна няня» протягом місяця після укладання договору подає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання подає наступні документи:

  1. Заяву  про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;
  2. Заяву про перерахування коштів для компенсації послуги «муніципальна няня» із зазначенням рахунка в установі банку;
  3. Копію договору між отримувачем послуги « муніципальна няня» та муніципальною нянею;
  4. Документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня» (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка);
  5. Свідоцтво про народження дитини (оригінал та копія);
  6. Паспорт отримувача компенсації послуги «муніципальна няня» з даними про прізвище,імя та по-батькові , дату його видачі та місце реєстрації;
  7. Ідентифікаційний  номер одержувача компенсації послуги «муніципальна няня» (оригінал та копію).

Відповідно до п.13 Порядку отримувач послуги «муніципальна няня» щомісяця до 5 числа подає в письмовій (електронній) формі структурному підрозділу з питань соціального захисту населення документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня».

У разі неподання в установлений строк документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня», виплата компенсації припиняється.

Після подання документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня» виплата компенсації послуги «муніципальна няня» поновлюється з місяця, за який було здійснено оплату послуги «муніципальна няня».

З питання призначення послуги «муніципальна няня» радимо звертатись за адресою: м.Київ, вул.Курнатовського, 7-А.

Телефони для довідок та консультацій: 542-66-09; 542-66-60; 542-66-61; 510-78-61.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.