КМДА Київська міська державна адміністрація


15 травня 2019

У Києві відкрилася «Академія громадської участі», яка дозволить активістам та держслужбовцям краще комунікувати

У Києві відкрилася «Академія громадської участі», яка дозволить активістам та держслужбовцям краще комунікувати

Київська влада спільно з Офісом Ради Європи в Україні вдруге проводить «Академію громадської участі». Проект дозволить покращити комунікацію активістів та державних службовців під час прийняття важливих для міста рішень. Про це під час відкриття «Академії громадської участі» розповіла заступник голови КМДА Марина Хонда.

«Сьогодні існує певна проблема, що полягає у недовірі між владою та громадою. Це заважає розуміти одне одного. Громада не завжди розуміє, яким чином приймаються рішення, а влада – чому так чи інакше на ці рішення реагує громада. Тому ми продовжуємо проект «Академія громадської участі», у якому державні службовці разом з активістами навчатимуться краще та ефективніше комунікувати», – сказала Марина Хонда.

Вона зазначила, що минулого року у результаті співробітництва з Офісом Ради Європи в Україні було створено комунальне підприємство «Центр комунікації», яке допоможе покращити взаємодію з громадськістю.

«Необхідно змінити формат комунікації. Щоби влада не просто інформувала киян, а роз’яснювала свої рішення. Основна мета «Академії громадської участі» – напрацювати фаховий механізм комунікації, який можна застосувати у Києві», – наголосила Марина Хонда.

Довідково.

«Академії громадської участі» – навчальний модуль, що реалізовується в рамках проекту Ради Європи «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» спільно з Київською міською державною адміністрацією та Київською міською радою.

Інтерактивний тренінговий курс розроблений за принципом «навчання через дію», під час якого представники громадськості та публічні службовці ознайомляться з найкращими міжнародними практиками і стандартами громадської участі та партисипативного процесу вироблення політик та дізнаються, як застосувати їх на практиці.

За інформацією: kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.