КМДА Київська міська державна адміністрація


29 травня 2019

З 20-річним ювілеєм привітали спеціалістів районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

З 20-річним ювілеєм привітали спеціалістів районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Сьогодні, 29 травня, в Дніпровській райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди 20-річчя з дня утворення Дніпровського районного в місті Києві Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. З ювілеєм спеціалістів Центру, а це - фахівці із соціальної роботи, психологи, консультанти з хімічної залежності, юристи, -  вітали голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук, його перший заступник Віктор Сушінець та заступник Алла Загородня. До привітань долучились керівники районних управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей та сім’ї, центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання і громадських організацій МБФ «Відкрите серце», БФ «Карітас- Київ» та МБО «Посланець миру». Серед почесних гостей були присутні і перший та другий директори Дніпровської соціальної служби м. Києва – Галина Рибак та Богдан Назаренко, які також приєднались до привітань та згадали з чого все починалось.

Очільник району у вітальному слові наголосив на високому призначені і  відповідальній ролі, які покладаються суспільством на подібні служби. «Люди відчувають Вашу турботу, доброзичливість і увагу, тому що Ви щодня допомагаєте їм впоратися з нелегкими життєвими обставинами. Ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло служать людям і допомагають долати життєві труднощі, надаючи їм віри і впевненості в завтрашньому дні», - відмітив Петро Васильович. Він побажав «винуватцям» урочистого зібрання міцного здоров'я, достатку і домашнього затишку, оптимізму і творчого зростання.

Ювілярів було нагороджено Подяками та відзнаками Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, а наприкінці кожен отримав ще й солодкий презент.

Довідково.

Дніпровський районний в місті Києві Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді розпочав свою діяльність в червні 1999 року. Першим директором Центру була призначена Рибак Галина Миколаївна. Колектив складався з 7 спеціалістів, поступово штат поповнювався. За 20 років було 5 директорів.З початку своєї діяльності фахівці Центру здійснювали:- профілактичні заходи «Діти вулиці»;- проводили вуличні ігротеки для дітей;- проводили тренінгові профілактичні заходи для учнів навчальних закладів;-  випускали свій власний інформаційний бюлетень «Молодіжна хвиля»;- залучали молодь до волонтерства «Школа волонтерів»;- активно брали участь у профілактичному зборі – поході «Козацькими шляхами» і т.п.

Сьогодні Центр налічує 39 працівників. На теперішній час 10 спеціалістів мають звання  «Майстер соціальної роботи».

Наші спеціалісти (випускники Центру) працюють в КМДА, Міністерстві соціальної політики, Службі у справах дітей та сім’ї Дніпровського району та міста Києва, пенсійному фонді Дніпровського району, в громадських організаціях, очолює Управління праці та соціального захисту населення, громадську раду міста Києва, є заступником голови Дніпровського району, депутатом Київради.

Основні завдання Центру спрямовані на запобігання та раннє виявлення сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, соціальна підтримка таких сімей. До роботи з даними родинами залучені фахівці із соціальної роботи, психологи, консультанти з хімічної залежності, юрист.

За минулий рік до спеціалістів Центру звернулось близько 2 210 родин (в них 5 380 осіб) - це мешканці Дніпровського району м. Києва.

Фахівці центру сприяють у соціальній та психологічній адаптації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа з метою підготовки до самостійного життя; супроводжують прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, сім'ї опікунів, піклувальників; осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі; осіб, які зазнали жорстокості та насильства, постраждали від торгівлі людьми; надають соціально-психологічну підтримку учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам, багатодітним,неповним родинам; родинам які виховують дитину або молоду людину з інвалідністю. Ведеться єдиний облік сімей та осіб Дніпровського району міста Києва, які опинилися у складних життєвих обставинах. На базі Дніпровського районного в місті Києві Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  13 років успішно працює вечірня програма «Сенс» для осіб, які мають проблеми із залежністю. За цей час приступали до реабілітації  близько 1000  осіб.             

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.