КМДА Київська міська державна адміністрація


30 травня 2019

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в районі провели святковий захід

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в районі провели святковий захід

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Напередодні цього свята на території КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дніпровського району м. Києва» (вул. П. Запорожця, 26) відбувся святковий захід. До урочистостей долучилися заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник районного відділу охорони здоров’я Даніель Карабаєв, медичні працівники та мешканці району з дітьми.

Для найменших гостей свята діяли зони з майстер-класами та конкурси з аніматорами. Малеча з захопленням взяла участь в конкурсі малюнків «Я і мій лікар». Крім того, в ігровій формі ознайомили дітей з особливостями роботи медичних працівників.

Впродовж охочі могли пройти медичне обстеження та проконсультуватися з лікарями-спеціалістами на відповідних локаціях. В той час, як дітлахи розважалися, батьки мали змогу здобути корисну інформацію стосовно збереження здоров'я своїх дітей під час лекцій та семінарів.

В рамках святкової програми відбулися показові виступи федерації кунгфу України. На завершення виступу Заслужений майстер спорту України з кунгфу, тренер дитячо-юнацької спортивної школи «Сузір’я» Костянтин Матулевський провів майстер-клас з кунгфу.

Головна мета святкового заходу – збереження, укріплення здоров'я дітей та  профілактика їх захворюваності.

Довідково.

29 вересня 1991 року Україна приєдналась до Конвенції про права дитини, ратифікувала її та підписала Факультативний протокол до Міжнародного пакту про громадянські та політичні права. Із цього часу Конвенція про права дитини є частиною національного законодавства України.

Міжнародний день захисту дітей в Україні відзначається щорічно з 1 червня 1998 року.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.