Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

З нагоди 50-ти річчя утворення Дніпровського району в бібліотеці ім. П.Тичини презентували книгу «Освячений Дніпром»

Опубліковано 06 червня 2019 року о 15:28
фото

Сьогодні в Центральній районній бібліотеці ім. П. Тичини (вул. Митрополита Андрея Шептицького, 24) відбулася презентація книги «Освячений Дніпром». Вона вийшла у світ з нагоди 50-ти річчя від дня заснування Дніпровського району міста Києва, який відзначали у травні 2019 року.

У заході взяли участь Павло Тесленко, депутат Київради, Петро Онофрійчук, очільник Дніпровського району, Оксана Мерінова, начальник відділу культури Дніпровської райдержадміністрації, Оксана Григор’єва, директор Благодійного фонду «Дніпровець. Успіх і Розвиток», автор книги Сергій Лемеха та творча група, яка працювала над створенням книги та фільму «Освячений іменем Дніпра» про історію, розвиток та культуру Дніпровського району. Також на презентацію були запрошені представники Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району та громадськості.

Захід розпочався із перегляду авторської роботи Сергія Азиркіна відеофільму «Освячений іменем Дніпра», присвяченого 50-ти річчю з дня утворення Дніпровського району.

Перед присутніми виступив голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук. Він подякував всім тим, хто працював над створенням історико-краєзнавчого видання «Освячений Дніпром», побажав їм нових блискучих ідей та творчих успіхів.

Також Петро Васильович вручив відзнаки «Дніпровський район» та Подяки Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації членам творчого колективу по створенню книги та фільму, представникам бібліотеки ім. П. Тичини за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району, сумлінну плідну працю, високий професіоналізм та з нагоди 50-річчя утворення Дніпровського району столиці.

Автори книги розповіли присутнім про те, як збирали матеріали до книги, з ким співпрацювали та з якими труднощами стикалися в процесі роботи над створенням видання. Історико-краєзнавче видання «Освячений Дніпром» - результат узагальнення низки наукових і краєзнавчих робіт, присвячений історії створення та розвитку Київського Лівобережжя. Книга охоплює період від доісторичних часів і до сьогодення та у формі нарисів знайомить читача з фактами із минулого територій і місцевостей, які нині входять до складу Дніпровського району.

Окремий розділ присвячено походженню місцевих топонімів, історії виникнення та розвитку основних житлових масивів і мікрорайонів - від Воскресенки до Русанівки.

У книзі використано широку документальну базу, а розповіді наших сучасників про ключові події сьогодення гармонійно доповнюють загальну історію району.

Динамічну й насичену фактами книгу довершує велика кількість фотоілюстрацій, тож "Освячений Дніпром" зацікавить не лише спеціалістів, а й широкий загал читачів.

Оксана Григор'єва акцентувала увагу присутніх на тому, що Академія наук України запросила електронну версію книги "Освячений Дніпром", для того, щоб додати її до електронної бібліотеки архівів історичних досліджень Академії наук України.

Наприкінці заходу до бібліотек Дніпровського району було передано по 2 примірники історико-краєзнавчого видання «Освячений Дніпром».

Тож, запитуйте у районних бібліотеках про це видання та знайомтеся ближче з історією утворення та розвитку Дніпровського району столиці.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux