Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Новий підхід до середньострокового планування розвитку міста Києва є визначальним у стратегії підвищення якості життя у столиці

Опубліковано 18 червня 2019 року о 15:04
фото

Система середньострокового планування розвитку міста діє у Києві не один рік. З наступного року вона буде підкріплена фінансовою складовою у прогнозах бюджету на середньостроковий період і, відповідно, у фактичному щорічному кошторисі міста. Про це повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

«Основною зміною підходів до складання прогнозів місцевих бюджетів та проектів місцевих бюджетів є покладення в основу цілей і пріоритетів програмних документів соціально-економічного розвитку на середньострокову перспективу, – зазначила вона. – Сьогодні розпочато роботу із розробки нової Стратегії Києва. Також здійснюється визначення смарт-спеціалізацій міста – тих галузей, у яких місто буде мати конкурентні переваги».

Середньостроковими інструментами досягнення цілей Стратегії є міські цільові програми та стратегічні плани комунальних підприємств.

«Новацією у місті Києві є стратегічні плани комунальних підприємств. Минулого року Департаментом економіки розпочата робота щодо визначення ефективності діяльності комунальних підприємств, а саме впровадження середньострокового планування у їх діяльність, що закріплено відповідними розпорядженнями КМДА», – повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій.

У зв’язку із переходом на середньострокове бюджетне планування необхідні також зміни і в підходах до складення програмних документів. Із цією метою Департаментом економіки та інвестицій підготовлено новий Порядок розроблення міських цільових Програм.

«Новий Порядок передбачає відповідність завдань і заходів МЦП Стратегії розвитку міста Києва, нову оцінку ефективності виконання МЦП на основі результативних показників та індикаторів, зміну термінів подання проектів МЦП на затвердження Київраді та відповідальність виконавців міських цільових програм», – сказала Наталія Мельник.

Програма соціально-економічного розвитку міста на 2020 рік є інструментом середньострокового планування капітальних інвестицій. Наразі у Києві налічується 281 перехідний із 2019 на 2020 рік об’єкт. Мова йде про об’єкти з високим ступенем будівельної готовності, об’єкти, які передбачається фінансувати за рахунок коштів ДФРР та об’єкти, на розробку проектної документації щодо яких, були витрачені бюджетні кошти у минулі роки.

«Для дотримання принципів дієвого та ефективного використання бюджетних коштів наступного року у першу чергу фінансуванням будуть забезпечені пускові об’єкти, які вже передбачені Програмою соціально-економічного розвитку, перехідні об’єкти з обсягами асигнувань, що забезпечать введення в найближчі терміни», – зазначила Наталія Мельник.

За інформацією kyivcity.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux