Головна  →  Новини  →  18 липня 2019

В Україні стартувало широкомасштабне дослідження STEPS для оцінки ризиків розвитку неінфекційних захворювань

В Україні стартувало широкомасштабне дослідження STEPS для оцінки ризиків розвитку неінфекційних захворювань

У 2019 в Україні вперше проводиться загальнонаціональне дослідження STEPS - поетапний підхід до нагляду за факторами ризику неінфекційних захворювань (НІЗ).

Дослідження STEPS організовує Міністерство охорони здоров'я України і Всесвітня організація охорони здоров'я в рамках спільного проекту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Дослідження проводять Державна установа «Центр громадського здоров'я МОЗ України» та Громадська організація «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка».

Дослідження дозволить оцінити загальний стан здоров'я українців за декількома показниками та визначити, які несприятливі фактори впливають на здоров'я. Наявність надійних даних про розподіл головних ризиків ШЗ на рівні населення країни сприятиме розробці релевантних політик для впровадження ефективних інтервенцій для профілактики та контролю поширення НІЗ в Україні.

Додаток 1

Додаток 2

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України»

Перейти до спискуВерсiя для друку