Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Опубліковано 26 липня 2019 року о 10:36
фото

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики у співпраці із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, третій рік поспіль проводить загальнонаціональну інформаційну кампанію.

30 липня інформаційні акції пройдуть по всій Україні. Серед основних локацій - залізничні вокзали та кінотеатри.

Зокрема в Києві заплановано провести заходи в трьох локаціях:

  • Центральний та Південний залізничні вокзали міста Києва;
  • Майдан Незалежності (біля пам’ятника Архістратигу Михаїлу);
  • Кінотеатр «Київська Русь».

Так, з 10:00 у приміщеннях Центрального та Південного залізничних вокзалів Києва проходитимуть просвітницькі акції: буде розміщено інформаційні плакати, на екранах транслюватимуться тематичні відеоролики, а активісти роздаватимуть листівки та спілкуватимуться з людьми.

Із 16:00 до 18:00 на Майдані Незалежності відбудеться інтерактивна просвітницька акція «Протидій торгівлі людьми». Мета події — привернути увагу громадян, а особливо молоді, до прихованих ризиків, з якими можна зіштовхнутися через дії нелегальних (тих, які не мають відповідної ліцензії) фірм-посередників із працевлаштування за кордоном. Учасники братимуть участь в інтерактивних вправах «Оголошення» та «Договір», під час яких дізнаються про те, як важливо перевіряти кожну деталь: правдивість поданих в оголошенні даних, дозвільну документацію та реквізити фірм-посередників, наявність усіх обов’язкових пунктів та умов у трудовому договорі.

Під час інтерактивно-просвітницької акції заплановано брифінг за участі Національного координатора з питань протидії торгівлі людьми в Україні, заступниці міністра соціальної політики України Наталії Федорович та суб’єктів національного механізму взаємодії.

Яскравою частиною акції стане вуличний перформанс за участі акторів документального театру Фундації «Гармонізоване суспільство», які мовою мистецтва розкажуть про ризики потрапляння в тенета торговців людьми, про основи безпечної поведінки в ризикованих ситуаціях та про захист прав і свобод постраждалих.

У цей же час інтерактивні просвітницькі акції відбудуться в місцях великого трафіку киян у всіх десяти районах столиці.

О 19:00 у кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться безкоштовний показ та обговорення документальної стрічки «Жінка в полоні».

Це фільм про Маріш, 52-річну жінку, яка служить одній угорській родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну. Дні й роки минають у страху, але жінка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона — не одна. Після двох років зйомок Маріш набирається духу і розповідає про свій план: «Я втечу». Фільм простежує героїчний шлях жінки назад до свободи.

Після завершення кінопоказу експерти Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні обговорять стрічку з глядачами, закцентувавши увагу на сучасних тенденціях та ризиках торгівлі людьми для наших співвітчизників.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до кампанії: відвідати просвітницькі заходи, дізнатися більше про небезпеки сучасного рабства і поширювати цю інформацію. ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!

Довідково.

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Ключовим завданням цього дня є підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини. Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами: msp.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux