КМДА Київська міська державна адміністрація


26 липня 2019

У парку «Гідропарк» відбудеться просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом

У парку «Гідропарк» відбудеться просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом

28 липня проводиться Всесвітній день боротьби з гепатитом (World Hepatitis Day). Ця дата - нагадування всьому людству про глобальну проблему поширення такого важкого захворювання, як гепатит.

Цього року Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України виступив ініціатором проведення заходів, присвячених інформуванню населення про небезпеку гепатитів, шляхи зараження гепатитом у закладах краси, способи уникнення контакту з вірусом та шляхи перевірки власного здоров’я. Визначення факту інфікування вірусом гепатиту є дуже важливим, адже більшість хворих не знають про свій статус і не отримують лікування.

Центр планує провести просвітницькі акції на кількох локаціях, де відбуватиметься мобільне тестування на гепатит.

У Дніпровському району всіх бажаючих приєднатися до заходу будуть чекати у Парку культури та відпочинку «Гідропарк» (поблизу спорт-майданчика)  з 13.00 до 16.00.

Довідково.

Гепатит - це запалення печінки. Як правило, викликається вірусною інфекцією. Існує 5 основних вірусів гепатитів: A, B, C, D і E. Гепатит є одним з найбільш серйозних і поширених інфекційних станів на планеті.

Гепатити В і С викликають хронічний перебіг у сотень мільйонів людей, є основною причиною цирозу і раку печінки.

Причиною зараження гепатитами А і Е зазвичай стає вживання забруднених харчових продуктів або води. Гепатити В, С і D передаються парентерально, тобто в результаті контактів з інфікованою кров’ю: при переливанні зараженої крові, від одного члена сім’ї іншому, від матері дитині під час пологів, при сексуальних контактах.

Про те, що гепатит - глобальна проблема охорони здоров’я красномовно свідчать наступні сумні факти: близько 1 мільйона щорічних смертельних випадків обумовлено вірусними гепатитами, кожна третя людина у світі (тобто близько двох мільярдів) інфіковані вірусом гепатиту В, а кожен дванадцятий живе з хронічною інфекцією гепатиту В або С. Більшість інфікованих людей не підозрюють про своє захворювання, на якому життєвому етапі у них може розвинутися важка або смертельна форма, і вони можуть передавати інфекцію іншим людям.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.