КМДА Київська міська державна адміністрація


9 серпня 2019

В бібліотеці ім. В. Сосюри до міжнародного Дня котів провели виставку книг «Книжкова катавасія» та майстер-клас «Створи кота»

В бібліотеці ім. В. Сосюри до міжнародного Дня котів провели виставку книг «Книжкова катавасія» та майстер-клас «Створи кота»

08 серпня в бібліотеці ім. В. Сосюри (Харківське шосе, 13) до міжнародного Дня котів представляли героя дня – кота. Співробітники бібліотеки розповіли про незвичайні властивості кішок, що були увіковіченні в літературі. Кішки доволі часто виступають у ролі персонажів художніх творів, а іноді навіть ведуть розповідь від себе особисто, дозволяючи автору лише записувати свої думки, і в результаті виходить книга. Саме з такими книгами, в яких коти – герої, коти – оповідачі, коти – активні учасники подій, і ознайомились відвідувачі.

Також шанувальникам вусатих та хвостатих створінь було запропоновано переглянути  виставку «Книжкова катавасія». Багато позитивних емоцій викликало у юних користувачів  читання книг про котів, а саме: «Небувала «Котострофа»» українського письменника Павла Куща, «Зелений кіт» Єви Нарубиної та «Хвісттрубою, або пригоди молодого кота» Теда Уільямса.

Родзинкою заходу стало проведення майстер-класу по виготовленню закладки для книги  «Створи кота». Веселі посмішки та гарний настрій панували протягом усього заходу.

За інформацією Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.