КМДА Київська міська державна адміністрація


21 серпня 2019

21 серпня освітяни столиці зустрінуться на традиційній Серпневій конференції

21 серпня освітяни столиці зустрінуться на традиційній Серпневій конференції

21 серпня 2019 року о 09.30 у Pochayna Event Hall (вул. Степана Бандери, 23) відбудеться традиційна Серпнева конференція педагогічних працівників Києва, присвячена підбиттю підсумків роботи за 2018/2019 навчальний рік та визначення стратегічних напрямів розвитку системи освіти міста  Києва у 2019/2020 навчальному році. 

Серпнева конференція педагогічних працівників Києвавідбудетьсяза участю Київського міського голови Віталія Кличка, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, голови постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганни Старостенко, заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського.

Новий навчальний 2019/2020 рік є визначним для освіти Києва. За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України за 2018 рік, оприлюдненого Мінрегіоном України, місто Київ за показниками напряму «Освіта» посідає друге місце,  піднявшись з 7-го місця у 2017 році. При цьому знаннєві показники учнів київських шкіл є найкращими в Україні. Така оцінка – елемент нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики та визначення динаміки змін. Показники рейтингу – індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях.

Пріоритетним питанням при підготовці до нового 2019/2020 навчального року є створення умов для впровадження Концепції «Нової української школи». На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти  “Нова українська школа”(закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів) у 2019 році для міста Києва передбачено кошти  (субвенція) в сумі 51,4 млн грн. Зважаючи на вимоги до засад співфінансування (не більше70% - за рахунок субвенції, не менше 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів) та, враховуючи специфіку столиці, з бюджету міста Києва виділено кошти в сумі 181,2 млн грн,що у 8 разів більше, ніж передбачено постановою Кабінету Міністрів України. 

Київ вкотре єдиний регіон в Україні, який виділив найбільше коштів саме на впровадження Нової української школи, на які кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи та приміщення закладів загальної середньої освіти. Для вчителя створюють сучасне робоче місце, обладнане необхідною комп’ютерною технікою.

У 2019 році на підготовку до нового навчального року з міського бюджету «Освіта» отримала 2,5 млрд грн. За ці кошти заклади освіти ремонтують дахи, фасади, вхідні групи, проводять термомодернізації, реконструкції спортивних та концертних залів, міняють вікна, проводять капітальні ремонти класів, коридорів, місць загального користування, ремонтують харчоблоки та купують нове обладнання, забезпечують доступність закладів освіти для людей з інвалідністю.   

Райони реалізують 12 загальноміських програм, які охоплюють різні напрями, що забезпечують ефективне функціонування закладів освіти, на що передбачено кошти в сумі 1 108,7 млн грн. Вибір програм та розподіл бюджетних асигнувань між ними здійснювали райдержадміністрації з урахуванням індивідуальних потреб закладів освіти району. Районами заплановано виконання від 6 до 11 програм.

За інформацією don.kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.