КМДА Київська міська державна адміністрація


23 серпня 2019

В Дніпровському районі урочисто відзначили День Державного Прапора та День Незалежності України

В Дніпровському районі урочисто відзначили День Державного Прапора та День Незалежності України

Сьогодні, 23 серпня, у Парку культури та відпочинку «Перемога» відбувся святковий концерт з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України «Квітни, рідна Україно!». Відзначити найголовніші державні свята до парку завітало багато мешканців та гостей Дніпровського району.

З вітальною промовою перед присутніми виступив очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук: «Роки незалежності стали для всіх випробуванням на зрілість, терпіння та патріотизм. У нинішній складний час поняття Незалежності та Єдності України набуло для кожного з нас особливого змісту. Символічно, що напередодні Дня Незалежності ми відзначаємо День Державного Прапора України. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня».

На завершення своєї промови Петро Васильович побажав всім здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах та починаннях.

Під час святкового концерту виступили солісти та оркестр Головного управління ДСНС України в місті Києві "Вогнеборець", Народний художній колектив - Ансамбль народного танцю "Україна" дитячо - юнацької хореографічної студії ім. М.Коломійця "Щасливе дитинство", ансамбль "Крила" хореографічного відділення Школи джазового та естрадного мистецтв Дніпровського району м. Києва.

Також привітати дніпровчан завітали й гості з інших регіонів нашої держави: міст Вінниці, Полтави, Луцьку, Ізмаїлу, які є лауреатами та учасниками Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута», Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри-2019», Всеукраїнського конкурсу "Зірка країни".

Впродовж всіх заходів панувала святкова атмосфера та позитивні емоцій.

Довідково.

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила «Акт проголошення незалежності України», який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України».

День Державного Прапору України встановлений згідно з Указом Президента України Л.Кучми «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.