КМДА Київська міська державна адміністрація


30 серпня 2019

Підприємців Дніпровського району привітали зі святом

Підприємців Дніпровського району привітали зі святом

Напередодні Дня підприємця, який цьогоріч відзначатиметься 1 вересня, у Дніпровській РДА відбулось урочисте зібрання.

Як зазначалось на зустрічі, у наш час професію підприємця обирають вольові, ініціативні і енергійні люди. Бути успішним сьогодні означає, перш за все, відчувати свою відповідальність перед родиною, колективом та громадою.

Заступниця очільника Дніпровського району Алла Загородня вручила відзнаки 10 представникам бізнесу «За сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток підприємництва та з нагоди Дня підприємця».

Підприємців району також привітали депутат Київської міської ради, секретар постійної комісії з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олена Овраменко, начальник Державної податкової інспекції у Дніпровському районі ГУ ДФС у місті Києві Олена Лебедко, голова комітету промисловості, розвитку підприємництва, екології, благоустрою та охорони навколишнього середовища Громадської ради при Дніпровській райдержадміністрації Сергій Мітюк, представник громадської організації «Ліга розвитку науки» Андрій Малецький.

На зібранні представники владних структур та підприємці висловили взаємні побажання щодо співпраці для подальшого розвитку малого і середнього бізнесу як основи успішного соціально-економічного розвитку Дніпровського району і столиці.

За рішенням районної Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва кращих підприємців відзначили за відповідними номінаціями. Їх склад був визначений за пропозиціями Головного управління Державної фіскальної служби в м. Києві, Дніпровської районної філії Київського міського центру зайнятості, Громадської ради при райдержадміністрації.

Начальник відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Григорій Лобач представив кожного номінанта і презентував їх досягнення:

1. «За сумлінне виконання податкових зобов’язань перед державою»:

  • головний бухгалтер ФОП "Нічога" Лілія Бондар.

 2. «Соціально відповідальний бізнес»:

  • фізична особа-підприємець Кирило Милованов;
  • голова правління ПрАТ «Виробничо-будівельна фірма «Берест» Сергій Крачковський;
  • фізична особа-підприємець Олександр Бурля;
  • фізична особа-підприємець Світлана Годік;
  • засновник і директор ТОВ «Дніпрянка» Данило Свищук;
  • фізична особа-підприємець Богдан Філоненко.

3. «Сильні духом: успішний бізнес внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО»:

  • фізична особа-підприємець, учасник АТО Андрій Таранов.

4. «Київський виробник»:

  • головний конструктор ТОВ «Київський механічний завод «Магістраль» ім. М.П. Шульгіна» Анатолій Безручко;
  • начальник виробництва ТОВ «Будівельна компанія «Сфера» Володимир Данильченко.

Довідково:

День підприємця установлений Указом Президента України від 5 жовтня 1998 року №1110/98 та відзначається у першу неділю вересня.

Нині у Дніпровському районі зареєстровано 54 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, (в тому числі 26 тис. юридичних осіб та 28 тис. фізичних осіб-підприємців), що на 1,0 тис. більше (+8,0%), ніж за аналогічний період 2018 року.

Промисловий комплекс району займає шосте місце за потужністю у столиці.

Завдяки бізнесовим структурам за 7 місяців поточного року до загального фонду бюджету міста Києва, мобілізованих по Дніпровському району, надійшло 1,4 млрд. грн податків та зборів, що на 12% більше ніж за аналогічний період минулого року.

За рахунок цих коштів модернізуються соціальні об’єкти, реконструюються парки, облаштовуються дитячі майданчики, покращуються житловий фонд і транспортна інфраструктура.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.