КМДА Київська міська державна адміністрація


12 вересня 2019

Біорозкладна мульчуюча плівка, виготовлена ПАТ «УКРПЛАСТИК» IMMER Group, дала семиразове повернення інвестицій

Біорозкладна мульчуюча плівка, виготовлена ПАТ «УКРПЛАСТИК» IMMER Group, дала семиразове повернення інвестицій

2019 рік став першим сезоном комерційного використання для інноваційного продукту - біорозкладаної плівки для мульчування від промислової компанії у Дніпровському районі ПАТ «УКРПЛАСТИК», яке входить до IMMER Group.

Дебют на агроринку для компанії видався успішним - ефективність плівки підтвердило відразу кілька фермерських господарств з півдня України. Розробка продемонструвала позитивні результати при роботі з такими культурами, як кавун, диня, батат, перець, томати і кукурудза (в тому числі - вирощуваних за допомогою органічного землеробства).

Кращі результати за підсумками сезону 2019 року біорозкладна мульчуюча плівка забезпечила на полях фермерського господарства «Садкорн» (Біляївський район Одеської області), яке культивує цукрову кукурудзу.

Матеріал розкладається у заплановані терміни і не вимагає витрат на прибирання. При цьому досягнуто вражаючий економічний ефект - майже семиразове повернення інвестицій! При витратах на плівку близько 550 євро на гектар додаткова маржа від продажу раннього врожаю досягала 3 600 євро з гектара.

Як зазначила президент IMMER Group Ірина Мірошник: «Сучасним аграріям доводиться стикатися відразу з декількома серйозними викликами. Постійно зростаюче населення Землі, наслідки глобального потепління і ризик виснаження сільськогосподарських земель вимагають одночасного підвищення врожайності, зростання ефективності землеробства і максимально дбайливого ставлення до грунту. Як цього досягти? Потрібно активно застосовувати прогресивні агротехнології, інноваційні засоби захисту рослин - і наша біорозкладна мульчуюча плівка повністю відповідає цим критеріям. Дякуємо за сприяння в популяризації нашого продукту і цінуємо довіру всіх фермерів, які виступили першопрохідцями і використовували плівку для підвищення ефективності своїх господарств!».

Біорозкладна мульчуюча плівка створює відчутні конкурентні переваги для агровиробників:

  • повністю усуває витрати на прибирання та утилізацію після збору врожаю;
  • скорочує полив на 30% завдяки утриманню вологи в грунті;
  • на 17-30% підвищує врожайність для різних культур;
  • добрива працюють більш ефективно - до 20%;
  • дозволяє на 2-3 тижні раніше зробити посів або посадку культур і захищає їх від заморозків в ранній весняний період;
  •   сприяє отриманню раннього і ультрараннього врожаю (до 30 днів);
  •   дозволяє скоротити або повністю виключити гербіциди (особливо важливо для виробників органічної продукції).

Довідково:

У 2018 році для біорозкладних матеріалів ПАТ «УКРПЛАСТИК» IMMER Group була успішно проведена міжнародна сертифікація. Сертифікати OK BiodegradableSoil, OK CompostHome і OK CompostIndustrial підтверджують, що біоразкладна плівка під впливом природних факторів розпадається на воду, вуглекислий газ і гумус. Проект по розробці і польових випробувань плівки був відзначений нагородою "PartnershipforSustainabilityAward" від українського офісу Глобального договору ООН.

У 2019 на біорозкладну продукцію отримано підтвердження ORGANIC STANDARD, що означає можливість використання мульчуючої плівки від ПАТ «УКРПЛАСТИК» IMMER Group в органічному виробництві.

Докладніше на сайті компанії https://www.facebook.com/IMMERukrplastic

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.