КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2019

Із нагоди Всенародного Дня Батька у столичному парку «Перемога» відбувся спортивно-розважальний сімейний захід «День Батька»

Із нагоди Всенародного Дня Батька у столичному парку «Перемога» відбувся спортивно-розважальний сімейний захід «День Батька»

Із нагоди Всенародного Дня Батька у столичному парку «Перемога» відбувся спортивно-розважальний сімейний захід «День Батька». Головною метою цього дійства є підвищення ролі батька в родині та суспільстві, який не менше ніж матір, має відгравати роль у вихованні своїх дітей. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Бути хорошим батьком – найвідповідальніша і потрібна робота в житті чоловіка. Для доньки дуже важливо, щоб тато говорив їй яка вона гарна, яка чудова. Для хлопчика важливо, щоб батько його підтримував, навчав, як має вести себе чоловік і надавав йому мудрі поради. Навчити, розповісти, захистити, пояснити і зробити все це з любов’ю і терпінням – таке може тільки тато. У цей день ми віддаємо шану чоловікові-батькові, оскільки він є основою повноцінної сім’ї і має глибокий вплив та значення для дитини протягом її життя», – зазначила Марина Хонда.

Під час свята Подякою Київського міського голови було відзначено 11 татусів, які беруть активну участь у суспільному житті, зуміли в складній економічній ситуації забезпечити життєдіяльність сім’ї, зберегти теплоту родинних стосунків та досягти успіхів у вихованні дітей.

У програмі фестивалю були навчально-розважальні майстер-класи від «Дому роботів», кафе «Тет-а-тет з татом» (територія спілкування батьків і дітей), мотузковий парк, ігрові й освітні майданчики, інтерактивні розваги, конкурси «Супертато», «Татова майстерня» тощо. Також учасникам надавалися консультації від спеціалістів мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районних Служб у справах дітей та сім’ї.

Сьогодні в Україні близько 45% дітей до 16 років живуть без біологічного батька. Ще більше дітей страждає від емоційної та духовної відсутності тата, що негативно впливає на благополуччя дітей і родини загалом.

Довідково.

День Батька – це щорічне свято на честь усіх татусів, яке відзначають у 52 країнах світу. В Україні Всенародний День батька відзначатиметься вже 10-й рік поспіль. 2007 року Міжнародний центр батьківства заснував громадську ініціативу щодо святкування в Україні Дня Батька, об’єднавши навколо свята більше 70-и громадських та релігійних організацій. З 2009 року третя неділя вересня набула на громадському рівні статусу Всенародного Дня батька та щорічно відзначалася в Києві та обласних містах України. Відповідно до проекту Указу Президента України «Про День батька» від 23.09.2013 цей день запропоновано відзначати у третю неділю вересня.

За інформацією: kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.