КМДА Київська міська державна адміністрація


17 вересня 2019

У бібліотеках району відзначили ювілейні дати з дня народження видатних письменників України

У бібліотеках району відзначили ювілейні дати з дня народження видатних письменників України

Цього року прихильники художньої літератури відзначають дві ювілейні дати:  155 років з дня народження українського письменника, громадського діяча Михайла Коцюбинського та 250-річчя від дня народження українського письменника, поета, драматурга, засновника нової української літератури Івана Котляревського. У зв’язку з цим працівники бібліотек району підготували для відвідувачів літературні читання, мовні ігри та виставки.

Так, в бібліотеці ім. В. Сосюри (Харківське шосе, 13) для молодих читачів та студентів Київського механіко-технологічного коледжу відбувся бібліотечний урок «Розшукується цікава книга». Екскурсія бібліотекою та ознайомлення з фондом, правилами користування, електронним каталогом, тематичними стелажами, виставками викликала інтерес у відвідувачів і заохотила їх и до прочитання художньої та фахової літератури.

До 155-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського, українського письменника й громадського діяча в бібліотеці діє виставка «Все життя моє - в літературі». Зацікавившись книгами, студенти із задоволенням читали шедеври вітчизняної літератури «Тіні забутих предків», «Fata morgana», «Intermezzo».

У бібліотеці ім. А.Малишка (вул. Миропільська, 19) до 250-річчя від дня народження І.Котляревського театр-студія «Русалії» підготували для своїх читачів літературну світлицю «Світлий геній українського слова». Відвідувачі книгозбірні дізнались цікаві факти з біографії письменника, прослухали уривки з «Енеїди» та взяли участь у мовній грі «Чи знаєте ви це слово?».

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.