КМДА Київська міська державна адміністрація


26 вересня 2019

Віталий Кличко відкрив другу чергу оновленого парку «Перемога»

Віталий Кличко відкрив другу чергу оновленого парку «Перемога»

Мер Києва Віталій Кличко відкрив після капітального ремонту другу чергу парку «Перемога», що в Дніпровському районі столиці. До урочистого відкриття Парку кульутри та відпочинку «Перемога» долучилися голова Дніпровської РДА Петро Онофрійчук, представники департаментів та управлінь КМДА, директор Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Євген Ковшун, керівництво КО "Київзеленбуд" та звісно ж мешканці району.

«Київ – одне з найзеленіших міст Європи. Але донедавна більшість наших парків були занедбаними, без належної інфраструктури. Тому сьогодні ми робимо все, щоб створити такі зони відпочинку, де людям приємно і комфортно відпочивати. Ми продовжуємо роботи з оновлення наших парків та скверів. І сьогодні приймаємо роботи, здійснені в рамках другої черги в парку «Перемога», – сказав Віталій Кличко. –  Парк дуже популярний серед киян, сюди йдуть і їдуть відпочивати не тільки мешканці Дніпровського району. У вихідні парк відвідує понад 10 тисяч людей».

Мер нагадав, що першу чергу оновленого парку відкрили в червні минулого року.

В частині парку, яку презентували сьогодні, облаштували доріжки з ФЕМу, асфальтне покриття для заїзду технологічного транспорту, здійснили озеленення, зокрема, висадили живу огорожу із кущів, встановили новенькі лави та урни для сміття, нові опори для освітлення.

Також у парку тепер є нова громадська вбиральня, будинок садівника та приміщення для муніципальної охорони.

Облаштували й сучасні дитячі майданчики, зокрема, спортивно-ігровий комплекс з гумовим покриттям, встановили міні-батути, гойдалки, канатний комплекс.

Є тепер у парку «Перемога» і цікаві арт-об’єкти та локації: оглядовий майданчик на березі озера, «залізні дерева» у тихій зоні парку – три дерева заввишки 5 метрів, обвиті живими ліанами, «парасолька» з позначенням визначних міст світу та відстанню до них, «лави-літери» заввишки понад 2 метри та протяжністю 24 метри, які утворюють назву парку «Перемога»; «хрестики-нулики» – дерев’яні рухомі кубики розміром 50*50 см, «зелений ведмідь» – фігура, обтягнута штучним газоном заввишки понад 3 метри.

Наразі тривають роботи з влаштування освітлення другої черги парку. Їх планують завершити до кінця року.

Площа парку, де вже зробили капітальний ремонт, – 25 га. Загальна площа парку - 65 га.

Загалом у Києві цього року здійснили ремонтні роботи на 31 об’єкті:  в парках, скверах, паркових зонах, зелених зонах на площах.

«Сьогодні триває облаштування і незабаром ми відкриємо третю чергу відомого столичного парку  «Наталка». Триває і реконструкція та благоустрій парку «Совки». Це будуть сучасні і комфортні зони відпочинку в Києві», – наголосив Віталій Кличко.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.