Головна  →  Новини  →  15 жовтня 2019

У закладах освіти району відбулися заходи, присвячені Дню захисника України та Дню Українського козацтва

У закладах освіти району відбулися заходи, присвячені Дню захисника України та Дню Українського козацтва

У закладах освіти району відбулися різноманітні заходи, присвячені Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

Так, у середній загальноосвітній школі № 66 (вул. Каунаська, 2) відбулась зустріч учнів з воїнами АТО/ООС. Школярі з допитливістю та цікавістю діти слухали розповіді захисників про бойові дії. Запрошені воїни, намагалися в доступній формі розповісти учням про свої солдатські будні. Ця зустріч залишила в маленьких серцях віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає нашу Батьківщину.

Також учнями 10-11 класів середньої загальноосвітньої школи № 66  було представлено літературно-музичну композицію "Українські захисники - мужність і відвага крізь покоління", метою якої було формування в учнів патріотичних почуттів та щирої поваги та вдячності до захисників України, розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», плекання громадянських якостей.

У спеціалізованій школі № 98 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Івана Микитенко, 7) пройшли «Козацькі розваги» серед 8-х класів. Козацькій марш, вікторини на знання про життя запорізьких козаків, їхній побут, танці, приготування вареників, усе це подарувало прекрасний настрій не тільки учасникам, а й усім присутнім.

Учні Українського колежу iм. В.О. Сухомлинського (СШ № 272) м.Києва (вул. А. Шептицького, 5-А), з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, провели патріотичний флешмоб «Ми – нащадки козаків!». Свою роботу колежани присвятили захисникам України.

У спеціалізованій школі № 188 (вул. Будiвельникiв, 10) тиждень перед Днем захисника України та Днем Українського козацтва минув під гаслом: "Ми роду козацького діти!". Учні школи відвідали Національний музей українського народного декоративного мистецтва, де побували на екскурсії «Побут і звичаї українського козацтва за повістю М.Гоголя «Тарас Бульба». Також було проведено урок-екскурсію «Зброя та безпека» у Міжнародному Виставковому Центрі. Наприкінці тижня школярі стали учасниками козацьких забав та посмакували справжній козацький куліш в школі.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району м. Києва

Перейти до спискуВерсiя для друку