Головна  →  Новини  →  11 листопада 2013

Бібліотеці ім. Василя Яна виповнилося 60 років

Бібліотеці ім. Василя Яна виповнилося 60 років

Бібліотеці ім. Василя Яна, що в Дніпровському районні столиці, виповнилося 60 років. За попередніми підрахунками вона була відкрита для користувачів протягом 22 тисяч днів. Особливо приємно, що сьогодні, як і раніше, бібліотека має чималу кількість відвідувачів.

…60 років – багато це чи мало? Мабуть, для бібліотеки це не вік, адже історія книгозбереження нараховує не одну сотню років. Для гостей бібліотека –невід’ємна частинка життя. Про те, що це справжня скарбниця людського розуму, нагадала історія. Не одне покоління читачів розпочали тут шлях свого інтелектуального та духовного становлення. А людей, які щиро та безкорисливо допомагали тисячам відвідувачів, пам’ятають і сьогодні. З теплотою та безмежною повагою тут згадують директора ЦБС Дарницького району Марину Мазур та першу завідуючу Тамару Яцуту. Під її керівництвом коллектив за десять років перетворив бібліотеку на одну з кращих у Києві. У різні часи закладом керували: Марина Горбатюк, Зоя Бурганська, Алла Купіна, Лідія Логвиненко. Сьогодні колектив, як і раніше, пишається своїм мудрим, толерантним, талановитим керівником – Галиною Вітюк.

Чимало теплих слів у цей день бібліотекарі почули від працівників культури, колег, представників суспільних організацій, друзів, партнерів, а головне – від читачів. Начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Дніпровської районної в м. Києва державної адміністрації Оксана Шуригайло оцінила високий професіоналізм бібліотечних фахівців, які активно опановують нові знання, комп’ютерні технології, створюють неповторну атмосферу творчості. Актуальні й нині слова: «Без книги, без бібліотек у нас майбутнього не буде!».

За інформацією управління культури, туризму та охорони культурної спадщини.

Перейти до спискуВерсiя для друку