Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колегія: готовність району до опалювального сезону 2019/2020 років та проведення приписної кампанії з вибору лікаря та підписання декларацій

Опубліковано 22 жовтня 2019 року о 17:03
фото

22 жовтня під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. До засідання колегії долучився завідувач сектору моніторингу і аналізу діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій Управління організаційної роботи та регіональних зв’язків апарату Київської міської державної адміністрації Віталій Бондар. Про підготовку районного господарства до опалювального сезону 2019-2020 років та забезпечення його сталого проходження доповідала начальник районного управління житлово-комунального господарства Надія Косар. Доповідач відзначила, що з метою координації і контролю за ходом виконання робіт та проходженням опалювального сезону було утворено оперативний районний штаб, до складу якого включено представників комунальних підприємств району, відділів з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища, культури,  охорони здоров’я, управління освіти, а також представників теплопостачальних організацій.

На даний час проведено 8 засідань оперативного штабу, в т.ч. 2 виїзних засідання, на яких заслуховувались звіти керівників підприємств, установ та організацій про виконання затверджених заходів щодо підготовки господарства району до осінньо-зимового періоду (Розпорядження голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації від 13.06.2018 №498 «Про підготовку господарства Дніпровського району м. Києва до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років»).

Довідково.

До опалювального періоду 2019-2020 р.р. в Дніпровському районі підготовлено 1359 житлових будинків всіх форм власності, а саме:

  • комунальної власності – 1008;
  • будинків ЖБК – 129;
  • будинків ОСББ – 76;
  • відомчих будинків – 39;
  • інвестиційних будинків – 85;
  • гуртожитків – 22 од.

Теплопостачанням житлові будинки забезпечуються від джерел КП «Київтеплоенерго» та ТОВ „Євро-Реконструкція”.

Також Надія Косар окремо зупинилась на питанні захисту приладів обліку теплової енергії та машинних приміщень ліфтів від вандалізму та крадіжок. Цього року фахівцями Управління житлово-комунального господарства спільно з Комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» проведено ряд зустрічей з мешканцями житлових будинків комунальної власності, під час яких були надані роз’яснення щодо встановлення у будинку, а також доведений механізм вибору управителя або створення ОСББ. В поточному році здійснюється комплект робіт зі встановлення охоронних систем для збереження обладнання вузлів обліку теплової енергії та машинних приміщень у 29 будинках на суму 845,5 тис. грн, замовник робіт КП «Київжитлоспецексплуатація».

Довідково.

На території району розташовано 7 приватних котелень, які надають послуги з теплопостачання населенню 9 житловим будинкам некомунальної форми власності.

Окремо у доповіді йшлося про проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо необхідності впровадження заходів з енергозбереження.

Довідково.

В поточному році для участі у програмі співфінансування енергоефективності в будинках ЖБК та ОСББ від мешканців Дніпровського району до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури подано 33 проекти для участі у конкурсі, майже втричі більше у порівняні з минулим роком. Основні види робіт, які бажають виконати мешканці у своїх будинках: заміна вікон та дверей; реконструкція теплопунктів і встановлення ІТП; утеплення фасадів.

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Дніпровського району м. Києва протягом 2019 року в 16-ти будинках ЖБК та ОСББ виконуються роботи з капітального ремонту (заміна вікон,  ремонт сходових клітин, покрівель тощо). Замовниками цих робіт виступають ЖБК та ОСББ за допомогою повного супроводу фахівцями управління. На даний час завершено ремонтні роботи на 10-ти об’єктах.

Надія Косар відзначила, що з 07 жовтня розпочато підключення систем теплопостачання у закладах соціально-культурного призначення. Підключення житлових будинків до теплопостачання буде здійснено за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль не перевищує 8*С

Довідково.

Станом на 22.10.2019 до теплопостачання підключено:

  • Дошкільних навчальних закладів 71 із 71;
  • Загальноосвітніх навчальних закладів – 70 із 70;
  • Закладів охорони здоров’я – 7 із 8.

Також доповідач проінформувала, що Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Дніпровського району організовано роботи з підготовки систем опалення та ремонту виробничих і побутових приміщень. Для своєчасної роботи з прибирання снігу на підпорядкованих територіях підготовлено 10 одиниць снігоприбиральної техніки. На даний час заготовлено 60 т піску та 5 т солі, підготовлено 264 одиниць шанцевого інструменту. Комунальне підприємство «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району» підготувало 31 одиницю техніки та укладено договори на залучення ще 6 од. техніки. Також підготовлено 180 одиниць інвентаря для прибирання снігу та заготовлено 4200 т посипкового матеріалу, а саме: технічна сіль - 3500 т, пісок 1700 т.

Співдоповідач з цього питання директор Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Прогонюк проінформував присутніх про підготовку підприємства до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечення виконання заходів підготовчого та профілактичного характеру. Також Сергій Тарасович проінформував про проведення робіт з капітальних та поточних ремонтів, закупівлю необхідних матеріалів для належної роботи підприємства у осінньо-зимовий період. Доповідач відзначив, що в рамках підготовки внутрішніх домових мереж водопостачання та водовідведення було закуплено сантехнічні вироби (крани, труби, відводи, заглушки, муфти, хомути, ревізії, редукції інші  комплектуючі), вимірювальні прибори, утеплювач, ізоляція тощо. Задля боротьбі з ожеледицею закуплено пісок та сіль. Також з метою забезпечення роботи автотранспорту здійснено закупівлю пально-мастильних матеріалів. Для подолань наслідків негоди на балансі Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» знаходиться 10 одиниць снігоприбиральної спецтехніки.

Окремо про стан підготовки освітянської галузі до опалювального сезону 2019-2020  років доповіла начальник районного управління освіти Наталія Іваніна. Вона відзначила, що всі заклади освіти району своєчасно отримали акти готовності до опалювального сезону. Це результат попередньо проведеної роботи (проведено поточні ремонти мереж центрального опалення в теплопунктах навчальних закладів, роботи по хімічній промивці теплообмінників модульної системи в 37 закладах освіти, повірку 21 теплолічильника та опресування трубопроводів тощо). Окрім цього проведено капітальні ремонти покрівель (у 8 закладах загальної і середньої освіти), фасадів (у 6 закладах загальної і середньої освіти), інженерних мереж (у 2 закладів5), замінено вікна на енергоефективні (у 14 закладах освіти) тощо. Для подолань наслідків негоди на балансі закладів освіти знаходиться 52 снігозбиральні машини, створено запас посипкового матеріалу.

Про стан підготовки медичних закладів району до опалювального сезону 2019/2020 років йшлося у доповіді в.о. начальника відділу охорони здоров’я Володимира Коропецького. А про готовність закладів культури до зимово-опалювального сезону проінформувала в.о. начальника відділу культури РДА Олена Майборода.

Наступне питання, яке розглядалось на засіданні Колегії, стосувалось приписної кампанії з вибору лікаря та підписання декларації лікарів з пацієнтами у закладах первинної ланки Дніпровського району столиці. В.о. начальника районного відділу охорони здоров’я Володимир Коропецький, який доповідав по суті даного питання, відзначив, що в усіх 5-ти Центрах первинної медико-санітарної допомоги (далі - ЦПМСД) Дніпровського району з 01 квітня 2018 року розпочато активну приписну кампанію з вибору лікаря та підписання декларацій лікаря з пацієнтом.

Станом на 15.10.2019 року в Центрах первинної медико-санітарної допомоги Дніпровського району укладено 238789 декларацій лікаря з пацієнтами, що становить 67,1% від населення, яке перебуває на медичному обслуговувані у закладах охорони здоров’я Дніпровського району.

Довідково.

В системі E-Health на даний час зареєстровано 209 лікарів первинної ланки, що становить 100% від загальної кількості лікарів первинної ланки.

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux