КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2019

Працівники Дніпровської райдержадміністрації долучилися до написання радіодиктанту національної єдності

Працівники Дніпровської райдержадміністрації  долучилися до написання радіодиктанту національної єдності

Сьогодні до написання 19-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися працівники освіти, культури, бібліотечної системи Дніпровського району, начальники і спеціалісти відділів та структурних підрозділів Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Спеціалісти різних структурних підрозділів райдержадміністрації підготувалися до написання радіодиктанту, переглянувши нові правила правопису української мови, адже цьогоріч у тексті були слова на знання нових норм правопису (про що попередньо інформували різні джерела).Прослухавши диктантв ефірі Першого каналу Українського радіо, який  зачитав мовознавець Олександр Авраменко,  учасники диктанту приступили до його написання.

Довідково.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності - це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Як правило, текст - авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису - складається з близько 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі. За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників.

Новацією дев’ятнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стало те, що цього року вперше диктант можна було перевірити вже за 15 хвилин після його написання. З 11:45 до 12:00 охочі мали змогу надіслати свій текст (фото, скан або скріншот із вказаною зворотною адресою) на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]).

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.