Головна  →  Новини  →  12 листопада 2019

КП «Муніципальна охорона» затримала та передала органам Нацполіції понад 90 порушників

КП «Муніципальна охорона» затримала та передала органам Нацполіції понад 90 порушників

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» за час своєї діяльності затримала та передала органам Національної поліції понад 90 осіб за вчинення правопорушень за різними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. 9 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за правопорушення з ознаками злочину. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний під час інспекції роботи «муніципалів» у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги та у парку «Перемога», що в Дніпровському районі.

«Під муніципальною охороною сьогодні знаходяться більше 120 міських об’єктів – парків, лікарень, закладів освіти. Це сприяє не лише збереженню майна громади, але й підвищенню безпеки киян. Щоденною професійною роботою КП «Муніципальна охорона» довело свою ефективність і стає все більше затребуваним. Охоронці, серед яких більшість – ветерани АТО/ООС, діють у тісній співпраці з представниками підрозділів Національної поліції. Високо оцінюють результати роботи столичних охоронців мешканці міста і співробітники закладів освіти та охорони здоров’я. А цифри говорять самі за себе: «муніципали» попередили десятки випадків викрадення зелених насаджень, майна та інших актів вандалізму в міських парках», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він додав, що в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги комунальне підприємство забезпечує охорону з березня 2019 року. За цей час попереджено цілу низку спроб нападів пацієнтів, що перебувають в неадекватному стані, на медичний персонал.

«На жаль, чи не щодня в лікарні швидкої допомоги виникають ситуації, коли неадекватна поведінка окремих осіб загрожує й іншим пацієнтам, і персоналу лікарні. З появою муніципальної охорони, фахівці-медики почуваються у безпеці, виконуючи своє основне завдання – порятунок життя, а не приборкування агресивних осіб, чим їм доводилося займатися нерідко до цього», – додав Дмитро Загуменний.

Він підкреслив, що кияни високо оцінюють роботу охоронців у столичних парках. Кияни стали почуватися безпечніше і спокійно можуть прогулятися у вечірню пору парками, де свою службу несуть муніципальні охоронці.

Керівник апарату КМДА нагадав, що нещодавнім своїм рішенням Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України хоче відібрати у киян це відчуття безпеки. Однак міська влада вважає рішення упередженим та буде оскаржувати його у судовому порядку.

Зазначимо, що КП «Муніципальна охорона» створено Київрадою з метою забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва та надання послуг охорони іншим суб’єктам господарювання. Комунальне підприємство діє відповідно до ліцензії, виданої Міністерством внутрішніх справ.

За інформацією kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку