КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2019

В НВК «Домінанта» відбулися урочистості з нагоди Посвяти у гімназисти

В НВК «Домінанта» відбулися урочистості з нагоди Посвяти у гімназисти

Сьогодні, 14 листопада, в навчально-виховному комплексі «Домінанта» (вул. Юності, 3) відбулися урочистості з нагоди Посвяти у гімназисти учнів навчального закладу. Цього дня більше сотні п’ятикласників отримали значок гімназиста – ознаку належності до гімназійної родини «Домінанта», та перед усією громадою дали обіцянку бути вірними Кодексу честі гімназиста.

До урочистостей завітали почесні гості: очільник Дніпровської райдежадміністрації Петро Онофрійчук, Народна артистка України Ніна Матвієнко, військовослужбовець Збройних Сил України, капітан, повний кавалер ордена "За мужність", Герой України Павло Чайка, директор НВК «Домінанта» Світлана Уфімцева, президент грецького товариства "Енотіта" Ніна Паскал, директор Благодійного фонду "Дніпровець. Успіх і Розвиток" Оксана Григор'єва, провідний науковий співробітник Національної академії педагогічних наук України, керівник асоціації керівників навчальних закладів України Олена Онець, український музичний гурт "Шпилясті кобзярі".

"Навчально-виховний комплекс «Домінанта» був і залишається флагманом в освітньому процесі, впровадженні інноваційних технологій та методів виховання. Заклад входить до рейтингу кращих шкіл столиці та України, є лідером в перемогах предметних олімпіад, Міжнародних інтелектуальних конкурсах та змаганнях. Відтепер ви долучаєтесь до цієї дружньої родини на шляху освітнього розвитку та наукових звершень" - привітав гімназистів Петро Васильович.

Святковий настрій та чудовий настрій створювали танцювальні та хореографічні виступи учнів навчально-виховного комплексу «Домінанта».

Павло Чайка та Ніна Паскал відзначили Грамотами кращих учнів п'ятих класів за особливі досягнення у навчані та побажали подальших звершень у навчані.

Відповідальною та серйозною подією у житті кожного учня гімназії стає початок навчання у п'ятому класі. Позаду – початкова школа, мудрі настанови першої вчительки, прописи та перші розв’язані задачі. Попереду – навчання у гімназії навчально-виховного комплексу «Домінанта».

Як зауважила Світлана Уфімцева, цього року до пят'ятого класу навчально-виховного комплексу «Домінанта» вступило 127 учнів.

Класні колективи п’ятих класів ретельно готувалися до цього заходу: готували творчі візитівки про свій клас, відвідували Музей історії гімназії; дізнавалися про основні події шкільного літопису, цікавилися відомими випускниками нашого навчального закладу. Допомагали дітям у цьому класні керівники, учителі, лідери учнівського самоврядування та батьки.

Довідково.

Навчально-виховний комплекс «Домінанта» - це дошкільний навчальний заклад — спеціалізована школа І ст.— суспільно-гуманітарна гімназія — спеціалізована школа № 204 з поглибленим вивченням фізичної культури.

Це сучасний заклад освіти, який має потужну матеріально-технічну базу: обладнані кабінети, класні кімнати, комп'ютерні класи, просторі, світлі зали (музичні, спортивні, хореографічні зали), зимовий сад.

Головне завдання організації життєдіяльності закладу освіти — забезпечення високої якості освіти та виховання, що є запорукою майбутньої конкурентоспроможної особистості, успішної людини.

Діяльність педагогічного колективу спрямована на реалізацію концепції особистісно-орієнтованого навчання і підготовки дитини до самостійної взаємодії з сучасним динамічним світом праці. Саме тому ми таку увагу приділяємо створенню умов для раннього виявлення нахилів, здібностей, обдарованості дітей, забезпеченню індивідуальної траєкторії її розвитку на всіх етапах навчання, задоволенню потреб, інтересів кожної дитини, а суспільства — у вихованні національної еліти.

Тому технологія освітнього процесу в нашій школі вбирає в себе найкращі вітчизняні освітянські проекти — програми «Столична освіта», «Дошкілля», «4-річна початкова школа», «Індивідуальна освіта», «Обдарованість», «Мистецтво і діти».

НВК «Домінанта» - заклад повного дня. Вся структура навчання та відпочинку складається з гармонійного поєднання навчальної і позанавчальної діяльності. Учні, знаходячись в закладі освіти протягом дня, мають змогу після напруженої розумової праці позайматися фізично, розвантажитись. Викладаються спецкурси, які поглиблюють знання з основ предметів: математична логіка, іноземні мови, хореографія, світове мистецтво, театральна діяльність.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.