КМДА Київська міська державна адміністрація


20 листопада 2019

Сьогодні у Києві міські служби провели оперативний штаб: наприкінці тижня очікують погіршення погодних умов

Сьогодні у Києві міські служби провели оперативний штаб: наприкінці тижня очікують погіршення погодних умов

Наприкінці тижня у Києві очікується погіршення погодних умов – зниження температури та можливі опади. Тому зараз необхідно мобілізувати зусилля усіх комунальних служб, підготувати необхідну техніку та посипковий матеріал, налагодити взаємодію відповідних підрозділів Києва та області у разі снігопадів та ожеледиці тощо.

Ці питання обговорювались сьогодні у рамках засідання органів управління та сил цивільного захисту міста Києва, на якому, серед інших, був присутній очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук.

Так, за прогнозом синоптиків, вже на цьому тижні, 22-23 листопада у Києві очікується зниження температури повітря до -6 градусів вночі, вдень близько 0 градусів.

«Ми зараз відпрацьовуємо організацію роботи та проблемні питання, що можуть виникнути в період снігопадів та ожеледі. Має працювати оперативна система оповіщення як комунальних служб, так і, наприклад, водіїв для планування маршруту та уникнення заторів. Авто, що заважатимуть прибиранню снігу, ліквідації аварійних ситуацій або вивезенню побутових відходів ми будемо змушені евакуювати. Спільно з фахівцями Київської області ми відпрацьовуємо режими обмеження в’їзду до міста», – говорить заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, служби мають бути готові до можливих позаштатних ситуацій на системах газо-, електро-, тепло-, водопостачання усіх форм власності; мають бути влаштовані пункти обігріву в приміщеннях житлово-комунальних організацій та територіальних центрів соціального обслуговування району на період ускладнення погодних умов; оперативного залучення автономних джерел електропостачання у випадку відключення електропостачання у лікарнях, дитячих садках, школах, інтернатах тощо.

За інформацією: kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.