Головна  →  Новини  →  22 листопада 2019

В День Гідності та Свободи у закладах освіти Дніпровського району відбулись різноманітні тематичні заходи

В День Гідності та Свободи у закладах освіти Дніпровського району відбулись різноманітні тематичні заходи

21 листопада, в День Гідності та Свободи, у закладах освіти Дніпровського району відбулись різноманітні тематичні заходи.

З метою вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави, у спеціалізованій школі № 98 (вул. Івана Микитенко, 7) було проведено урочистий захід «Мир, Свобода, Україна». Учні 9-11 класів мали можливість переглянути фільм «Зима, що нас змінила», також було покладено квіти до меморіальної дошки на честь Героя Небесної сотні В. Швеця , випускника школи. Також на його честь у школі працює міні-музей, у якому були проведені екскурсії для учнів. Дякуємо усім, хто долучився.

У середній загальноосвітній школі №103 (вул. Алматинська, 89) урочисто вшанували пам’ять шостої річниці початку Євромайдану, що переріс у Революцію гідності. Учні 9-х класів нагадали про події тих днів , які пробудили незламний дух українського народу. Щирі емоції дітей, під вірші та надзвичайно чуттєву пісню «Пливе кача», не можуть залишитись без уваги. 

Також відбулось вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні та покладено квіти до меморіальної дошки воїна АТО/ООС, випускника школи №103 М.В. Петрученка.

У День Гідності і Свободи, до Русанівського ліцею (б-р І.Шамо, 17а) завітав відомий український казкар, поет, музикант, сценарист, майданівець, волонтер Сашко Лірник. Учні були учасниками інтерактивних казок, веселих та серйозних, для дітей та дорослих. Затамувавши подих, ліцеїсти слухали замітки письменника про Майдан, про війну, про козацький дух, що допомагає нашим воїнам боронити українську землю. Сашко Лірник зарядив усіх духом патріотизму, гідності і свободи.

У середній загальноосвітній школі № 4 (вул. Сулеймана Стальського, 26-а) учням розповіли про патріотизм й мужність наших співвітчизників, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В спеціалізованій школі № 137 (вул. Ентузіастів, 7/4) провели уроки історії, виховні години, присвячені подіям 2013 року.

У спеціалізованій школі № 65 (вул. Челябінська, 5) відбулась акція «Ангели пам’яті». Діти розвішували паперових ангелів на честь загиблих Героїв Небесної Сотні.

21 листопада став особливим днем в Технічному ліцеї (вул. Тампере, 9). Протягом дня відбулися історично-музична радіо лінійка, промовиста фотовиставка, звитяжні українські пісні на великій перерві, мапа рідної України з дописами дітей 8 - Б класу про їхнє розуміння Гідності та Свободи. А іще - стрічки, які роздавали усім і які стали символом Волі України.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку