Головна  →  Новини  →  22 листопада 2019

У Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району відкрили інклюзивний дитячий майданчик

У Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району відкрили інклюзивний дитячий майданчик

22 листопада у Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району м. Києва (вул. Райдужна, 51) відбулося відкриття інклюзивного дитячого майданчика для дітей з обмеженими можливостями. Діти з особливими потребами (діти дошкільного, шкільного віку з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП, іншими фізичними та психічними вадами) зможуть соціалізуватись, безпечно та доступно на свіжому повітрі брати участь у ігровому процесі разом із здоровими дітьми.

На заході були пристуні директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міської ради (КМДА) Роман Лелюк, керівник районного Управління праці та соціального захисту населення Олександра Соя, директор Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва Людмила Рудковська, керівництво Громадської організації "Київська орагнізація інвалідів, пенсіонерів, учасників бойових дій "ІРИДА", співробітники та відвідувачі Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Інклюзивний дитячий майданчик реалізовано в рамках виконання цьогорічного проекту міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» громадською організацією "Київська орагнізація інвалідів, пенсіонерів, учасників бойових дій "ІРИДА". Проект створено за підпримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Територіального центру соціального обслуговування населення Дніпровського району міста Києва.

Проект «Створення та встановлення інклюзивного дитячого майданчика» реалізовано з метою створення простору емоційного, творчого, інтелектуального, сенсорного і соціального розвитку, де діти з обмеженими фізичними можливостями можуть грати із звичайними дітьми через створення та встановлення інклюзивного дитячого ігрового майданчику.

Наприкінці зустрічі Роман Лелюк разом з Олександрою Соєю оглянули відремонтовані приміщенні в Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району м. Києва за адресою вул. Райдужна, 51. Цього року оновили вхідну групу, встановили зручний пандус та обладнали санітарні вузли згідно діючих ДБН. Наступного року планується продовжити капітальний ремонт приміщень Центру.

Новий інклюзивний дитячий майданчик передано до сфери управління Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста.

Довідково.

Проект реалізовано відповідно до наказів Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.03.2019 №31 «Про затвердження переліку переможців міського конкурсу проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» у 2019 році», від 21.03.2019 №33 «Про фінансування переможців міського конкурсу проектів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» у 2019 році».

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку