КМДА Київська міська державна адміністрація


2 грудня 2019

В районі працює єдине на лівобережжі столиці підприємство, яке працевлаштовує осіб з інвалідністю по зору

В районі працює єдине на лівобережжі столиці підприємство, яке працевлаштовує осіб з інвалідністю по зору

На території Дніпровського району працює єдине на лівобережжі столиці підприємство, де можуть працевлаштовувати особи з інвалідністю по зору. Це Київське учбово-виробниче підприємство №4 Українського товариства сліпих (вул. Фанерна, 4), професійна діяльність якого налічує вже 62 роки.

Очолює заклад Віталій Хіміченко. На підприємстві працює 105 осіб, з яких 70 - особи з інвалідністю. Окрім незрячих осіб підприємство широко залучає на роботу осіб з інвалідністю інших нозологій, а також здійснює соціальну підтримку своїх колишніх працівників, чисельність яких на сьогодні становить 300 осіб.

Підприємство займається випуском товарів широкого вжитку, виконуються токарні, слюсарні, фрезерувальні роботи. Цього року учбово-виробниче підприємство №4 значно збільшило обсяг випуску продукції, який у 2018 році склав близько 2,2 млн. грн. Також товариство активно долучається до співпраці та бере участь у виставці-презентації київських виробників «Зроблено в Києві».

Довідково.

В післявоєнний період в зв’язку з тим, що на лівому березі м. Києва значно збільшилось число людей з інвалідністю по зору, які отримували тут житло, постало питання про організацію 4-го підприємства для працевлаштування незрячих киян.

Підприємство Київське УВП №4 УТОС було засновано 18 червня 1957 року в Жовтневому районі м. Києва по вул. Польова, 6. Воно досить швидко розвивалось і вже на початку 60-х років розпочало будівництво виробничої площадки по вул. Фанерна, 4. Першим керівником підприємства, його будівничим був Масленніков Микола Михайлович, який пропрацював на цій посаді 28 років. Згодом все керівництво переїхало на свою нову територію, яка швидко розвивалась.

Найбільшого свого розвитку підприємство досягло на початку 90-х років минулого століття. Виробничі площі підприємства складали 11244 кв м. Чисельність працюючих досягла 517 осіб, з яких лише інваліди по зору складали 310 - 312 осіб.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами вiддiлу з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.