КМДА Київська міська державна адміністрація


10 грудня 2019

12 грудня в кінотеатрі "Дніпро" відбудеться безкоштовний показ документального фільму «Висота 307.5»

12 грудня в кінотеатрі "Дніпро" відбудеться безкоштовний показ документального фільму «Висота 307.5»

12 грудня о 12:00 в кінотеатрі "Дніпро" (просп. Гагаріна, 7) відбудеться безкоштовний показ документального фільму «Висота 307.5».

З нагоди Дня Збройних Сил Державне агенство України з питань Кіно та Міжнародний продюсерський центр «For-Post» проводять масштабну акцію — безкоштовні кінопокази героїко-патріотичних документальних фільмів по всій Україні, в рамках якої й відбудеться кінопоказ.

Фільм створено  за підтримки Міністерства культури України. Продюсер, автор ідеї та сценарію фільму «Висота 307.5» - Олександр Дріз.

В основі сюжету документального фільму «Висота 307.5» – події одного з найважчих боїв за роки окупації – протистояння агресору 25 січня 2015 року у Дебальцевому, коли ворожі танки просто в окопах переїжджали українських бійців. Герої АТО кілька днів утримували під контролем стратегічну висоту 307, 5, яку між собою вони назвали "Валєра", аби українські воїни змогли вийти з оточення. Одними з героїв стрічки стали безпосередні учасники бою – сержант Борис Лисий та командир Олександр Зозуляк. Олександр декілька годин пролежав під гусенями багатотонного ворожого танку. Побратими та сам чоловік не вірили в його шанси на життя. Проте Олександр вижив, одужав, а згодом ще й здобув срібло на міжнародних змаганнях в Австралії зі стрільби з лука.

В рамках національно-патріотичного виховання молоді Дніпровського району в районних закладах освіти відбудуться кінопокази документального кіно про військові частини Збройних сил України «Бойові родини»:

  • 11 грудня о 12:00 в середній загальноосвітній школі №42 (вул. Хорольська, 19);
  • 13 грудня о 13:00 в середній загальноосвітній школі №66 (вул. Каунська, 2).

Цикл фільмів «Бойові родини» - це показ нових культурних надбань українського війська, яке вже має суто європейське обличчя. Тепер сучасна українська армія створюється і за моделлю НАТО.

Довідково.

Міжнародний продюсерський центр «For-Post»  з 2003 року розбудовує в Україні документальне кіно в інноваційних формах. Головною метою компанії - є популяризувати Україну в світі та розвивати героїко-патріотичне мовлення як в державі, так і за її межами. Фільми компанії «For-Post» беруть участь у міжнародних кінофестивалях (IDFA, EOS Docs) та благодійних показах. «For-Post» успішно співпрацює з американськими та європейськими режисерами, продюсерами та дистриб'юторами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.