КМДА Київська міська державна адміністрація


13 грудня 2019

На засіданні Координаційної ради розглядали питання супроводу призовної компанії та імунізації проти керованих інфекцій

На засіданні Координаційної ради розглядали питання супроводу призовної компанії та імунізації проти керованих інфекцій

Сьогодні у приміщенні Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичного центру Дніпровського району міста Києва» (вул. Митрополита Андрея Шептицького, 5) відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань охорони здоров’я при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації.

Нарада пройшла під головуванням Алли Загородньої, заступника очільника Дніпровського району. У засідання взяли участь Володимир Коропецький, в.о. начальника районного відділу охорони здоров’я, працівники районного відділу охорони здоров’я, керівники закладів охорони здоров’я, які надають первинну (амбулаторну) та вторинну (стаціонарну) медичну допомогу, лікар-епідеміолог і завідувач відділенням  медико - експертної комісії по роботі з призовниками.

Завідуючий відділенням медико-експертної комісії по роботі з призовниками КНП «Консультативно-діагностичного центру Дніпровського району міста Києва» Артур Хуторенко доповів про медичне забезпечення допризовників медико - експертною комісією при Дніпровському РВК. Він повідомив, що проведення обстеження дітей - юнаків приписного віку (16-17 років) за направленням Дніпровського РВК на даний час здійснюють фахівці структурних підрозділів КНП «Консультативно-діагностичний центр Дніпровського району м. Києва» (на вул. А Шептицького, 5) та КНП «Консультативно-діагностичний центр дитячий Дніпровського району м. Києва» (просп. Тичини,12).

На Координаційній раді  також йшлося про стан захворювання населення на дифтерію і кір та проведення профілактичних заходів по запобіганню та профілактики цих захворювань. За 11 міс. 2019 року вакциновано проти кору, краснухи та епідемічного паротиту 93,6% дітей віком 1рік та 96,5% дітей у віці 2 роки і старші. Діти 6-ти років ревакциновані проти кору, краснухи та паротиту на рівні 95,7%; у віці 7 років і старше ревакциновано 95,3% дітей. 

Забезпечення закладів охорони здоров’я Дніпровського району м. Києва комбінованою вакциною для профілактики кору, краснухи та паротиту станом на 12.12.2019 року від річної потреби складає 100% плюс 25 % запас даної вакцини.

Проводиться роз’яснювальна робота з населенням про необхідність проведення імунізації проти інфекційних хвороб відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні з метою попередження інфекційних захворювань і про наслідки відмови від профілактичного щеплення.

На інформаційних стендах розміщені плакати, інформаційні повідомлення щодо проведення вакцинації проти кору. На сайті відділу охорони здоров’я розміщені інформаційні повідомлення щодо проведення планових профілактичних щеплень в кабінетах щеплень ЦПМСД Дніпровського району м. Києва.      

Щодо проведення приписної компанії про вибір лікаря первинної ланки та підписання декларацій між лікарем та пацієнтом в районних закладах охорони здоров’я до присутніх було доведено, що станом на 11.12.2019 в ЦПМСД Дніпровського району м. Києва  укладено 244 446 декларацій лікаря з пацієнтами (становить 68,6% від населення, яке перебуває на медичному обслуговуванні у закладах охорони здоров’я Дніпровського району м. Києва). За цим показником район займає ІІІ місце серед районів м. Києва.

В заключному слові голова Координаційної ради Алла Загородня наголосила по продовженні реалізації заходів Компанії з пропаганди здорового способу життя серед населення Дніпровського району м. Києва  та посиленні заходів з контролю за протипожежною безпекою в закладах охорони здоров’я.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу охорони здоров’я Дніпровської райдержадміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.