КМДА Київська міська державна адміністрація


9 січня 2020

Сьогодні відбулася виїзна нарада з питання підготовки до свята Водохреще

Сьогодні відбулася виїзна нарада з питання підготовки до свята Водохреще

Сьогодні, 9 січня, в парку культури та відпочинку Гідропарк відбулась виїзна нарада з питань підготовки та належного проведення в районі свята Водохреща. Участь у нараді взяли очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, представники Київської міської державної адміністрації, а саме: Департаменту транспортної інфраструктури, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту суспільних комунікацій, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту промисловості та розвитку підприємства, Департаменту культури, керівники структурних підрозділів Дніпровської РДА: відділів торгівлі та споживчого ринку, з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища, районних комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень, «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» та «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва».

Також до наради долучились діючий капелан Збройних Сил України отець Павло, представники приватного акціонерного товариства «Акціонерна компанія «Київводоканал», комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», Комунальних підприємств «Київтранспарксервіс», «Плесо» та громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна варта».

Під час наради обговорювалося питання щодо забезпечення благоустрою території під час проведення свята. Впродовж святощів бригади медичних працівників забезпечуватимуть медичну допомогу. Також працюватимуть бригади рятувальної служби на воді.

Представник ПрАТ «Київводоканал» повідомив, що для забезпечення питною водою на території буде розміщено 2 автоцистерн.

Найближчими днями розпочнуться роботи зі встановлення понтону на дитячому пляжі Гідропарку та розміщенню синтетичної доріжки до місця освячення води. Для всіх гостей свята буде забезпечено святкову торгівлю (чай, кава, кондитерські вироби), встановлено 4 біотуалети у місці проведення заходу, у тому числі для осіб з особливими потребами. Також, 19 січня, будуть встановлені додаткові сміттєві урни та контейнери.

Окрім цього учасники наради обговорили питання забезпечення святкової програми під час відзначення Водохреща поруч з каплицею на честь Хрещення Господнього у Гідропарку (острів Передмостова слобідка, 1).

Значну увагу приділили питанням забезпечення охорони громадського порядку під час проведення заходу та умов для вільного заїзду та виїзду транспорту з учасниками заходу, а також стоянки для транспорту, який перевозитиме художні колективи і обладнання, безперешкодного пересування представників духовенства та почесних гостей свята (в т.ч. від каплиці на честь Хрещення Господнього до понтону на дитячому пляжі Гідропарку та у зворотному напрямку під час здійснення чину освячення Дніпровських вод).

За кожним напрямком робіт було визначено окремі завдання та окреслено конкретні задачі, до виконання яких невідкладно приступили відповідальні служби та підприємства.

Процес підготовки та належного проведення в Дніпровському районі свята Водохреща триває та знаходиться на особистому контролі очільника району.

Довідково.

19 січня відзначається свято Водохреще (Хрещення Господнє) – третє і завершальне свято різдвяно-новорічного циклу.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.