Головна  →  Новини  →  22 січня 2020

У бібліотеках Дніпровського району відзначили День Соборності України

У бібліотеках Дніпровського району відзначили День Соборності України

Сьогодні у бібліотеці ім. В. Сосюри (Харківське шосе, 13) відбулася тематична зустріч з юними читачами з нагоди Дня Соборності України - «Єднання заради незалежності». На заході були присутні студенти Київського механіко-технологічного коледжу та учні середньої загальноосвітньої школи №66. Відвідувачам книгозбірні розповіли історію об’єднання УНР і ЗУНР в одну державу - Україну. Цікавою та пізнавальною для молоді виявилася розповідь «Україна в огні й бурі революції 1917 – 1921» та переглянутий відео-лекторій «Злука. День Соборності України».

Також до уваги молоді працівники бібліотеки представили виставку «Україна: події, люди, документи», що складається з історичної літератури, мемуаристики, періодичних видань. Автори книг намагалися донести сучасникам і майбутнім поколінням правдиві свідчення про національно-визвольну боротьбу українського народу 1917 – 1921 рр.

У Центральній районній бібліотеці ім. П. Тичини (вул. Митрополита Андрея Шептицького, 24) для юних читачів також відбувся тематичний захід - історична година «День Соборності: погляд у минуле та сучасність». Вихованцям спеціалізованої школи №65 показали документальний фільм з хроніками 100-річної давнини про Акт Злуки УНР і ЗНР, а також більш сучасними кадрами Всеукраїнської естафети єднання. А ще малеча, попри юний вік, чудово показала свої знання в патріотичний міні-вікторині, яка відбулася наприкінці заходу.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району

Перейти до спискуВерсiя для друку