Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У закладах освіти Дніпровського району пройшли заходи з нагоди Дня Соборності України

Опубліковано 23 січня 2020 року о 11:33
фото

22 січня весь українці відзначали День Соборності України. У закладах освіти Дніпровського району також пройшли заходи до цього знакового дня в історії України, коли здійснилася віковічна мрія українців об’єднатися в єдину державу.

Так у навчально-виховному комплексі «Домінанта» (вул. Юності, 3) у День Соборності було проведено інтегровані уроки на історичну тематику «Акт Злуки УНР і ЗУНР», виховні години «Наша сила в єдності. Соборна Україна», вікторини «Я знаю свою Україну» та інформаційна бесіда «22 січня в історії України». Під час цих заходів учні дізналися про передумови єдності українських земель.

За традицією у цей день учні навчального закладу очікували на зустріч з гостем Павлом Чайкою - військослужбовцем Збройних Сил України, повним кавалером ордена «За Мужність» - третім за всю історію України - командиром взводу 79-ої бригади.

У бібліотеці НВК «Домінанта» відкрилась тематична виставка літератури «День Соборності України», проведено літературно-інтелектуальну вікторину «І обнялися береги одного вічного народу!…» та оформлено інформаційно-художню виставку «День Соборності».

Сьогодні усі тематичні заходи були насичені не лише змістовними розповідями вчителів, а й учнівськими творчими проєктами, презентаціями, читанням віршів. Насамкінець відбувся загальношкільний флешмоб «Жовто-блакитна стрічка - символ єднання українського народу», під час якого, тримаючись за "стрічку єднання", усі разом в унісон заспівали Гімн України.

У середній загальноосвітній школі № 180 (б-р Перова, 21) цього дня учнівський та педагогічний колективи взяли участь в організованій учнівським самоврядуванням акції з обов’язковим дрес-кодом «Українська вишиванка». Для школярів пройшли тематичні години спілкування, зустрічі з українськими письменниками, перегляд історичних фільмів «Соборна Україна – естафета поколінь», «Злука». Всі разом, з’єднавши руки у єдиний ланцюжок, підтримали акцію «Живий ланцюг Соборності».

В середній загальноосвітній школі № 99 (вул. Червоноткацька, 12) учні молодших класів своїми руками створили символ єдності та підтримали головну традицію та символ Дня Соборності - «живий ланцюг».

Учні спеціалізованої школи № 98 (вул. Івана Микитенко, 7) відвідали унікальний музей «Становлення української нації», де представлені реалістичні фігури історичних діячів України різних епох та сфер життя, які так чи інакше сприяли становленню української державності та нації. Надсучасний музей представляє історію нашого народу та наших пращурів у 110-ти 3D-фігурах видатних українців, діорамах, мапах, картинах, починаючи від становлення Київської Русі і до сьогодення.

«Червоною стрічкою» через всі заходи у закладах освіти району було пронесене твердження, що сьогодні, як і сто років тому, найважливіше - єдність і соборність наших душ.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління освіти Дніпровського району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux