КМДА Київська міська державна адміністрація


28 січня 2020

Колегія: виконання заходів міської програми "Безпечна столиця" та підсумки Програми економічного і соціального розвитку на 2019 рік

Колегія: виконання заходів міської програми "Безпечна столиця" та підсумки Програми економічного і соціального розвитку на 2019 рік

Сьогодні, 28 січня, під головуванням очільника району Петра Онофрійчука відбулося засідання Колегії Дніпровської райдержадміністрації. Про виконання заходів “Міської цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності в м.Києві “Безпечна столиця” на 2019 – 2021 роки” доповів начальник Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві Олександр Кузьмін.

Доповідач зазначив, що працівниками поліції здійснено кроки щодо профілактики, розкриття та розслідування злочинів, зміцнення взаємодії з районними органами виконавчої влади та іншими правоохоронними органами з питань забезпечення громадського порядку.

Вжиті заходи дозволили в цілому забезпечити контроль за криміногенною ситуацією у районі, а також сприяти закріпленню позитивних тенденцій на окремих напрямках оперативної службової діяльності.

Довідково.

Станом на 31 грудня 2019 року в Дніпрвоському УП ГУПН у місті Києві зереєстровано 94008 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, що на 10% менше ніж в 2018 році.

Олександр Кузьмін зазначив, що для покращення стану профілактики та розкриття правопорушень, повязаних з вчиненням пограбувань, крадіжок з квартир та автомобілів, особовим складом УП та приданими силами на постійній основі проводяться відпрацювання найбільш вражених вказаними кримінальними правопорушеннями мікрорайонів.

Доповідач зауважив, що для покращення оперативної обстановки на території Дніпровського району необхідно встановлення додаткових камер відеонагляду, в рамках реалізації міської цільової програми "Безпечне місто" в місцях, де найбільш частіше вчиняються злочини.

Співдоповідачем з цього питання виступив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та з питань запобігання корупції Дніпровської РДА Віктор Мірошниченко, зазначивши, що підрозділи райдержадміністрації продовжували виконання віднесених до її повноважень завдань, визначених Комплексною цілбовою програмою «Безпечна столиця».

Заступник комбата 2-го Полку Патрульної поліції м. Києва Андрій Яценко поінформував присутніх про роботу підрозділу впродовж 2019 року, акцентувавши увагу на пріоритетних напрямках роботи: розкритті злочинів (грабежів, розбоїв, крадіжок) та безпеці дорожнього руху, заторах на дорогах та проблемах з паркуванням.

Про підсумки економічного і соціального розвитку Дніпровського району міста Києва за 2019 рік доповів начальник відділу економіки та інвестицій Дніпровської РДА Сергій Редчиц.

Доповідач відзначив, що за січень - грудень 2019 року до загального фонду бюджету міста Києва надійшло 2 млрд 468,3 млн грн податків та зборів, мобілізованих у Дніпровському районі, або на 188,8 млн грн більше, ніж у минулому році. Темп зростання надходжень становить 108,3%. Темп зростання власних надходжень бюджетних установ становить 127,4%, це 2 місце серед районів міста Києва.

Сергій Редчиц проінформував, що згідно зі статистичними даними на 01.01.2020 у Дніпровському районі обліковується 78 суб’єктів господарювання, які здійснюють випуск і реалізацію промислової продукції або замовляють її виробництво. З них 50 підприємств виробляють продукцію на власних або орендованих потужностях і входять до промислового комплексу району.

Довідково.

За 2019 рік згідно зі статистичними даними промисловими підприємствами району реалізовано продукції на суму 9 млрд 816,8 млн грн, що на 4,2% більше, ніж у 2018 році.

Питома вага обсягів реалізованої продукції підприємствами району в загальних обсягах по місту Києву за оперативними  даними становить 4,3 %. Це шосте місце серед районів міста Києва.

Загальний оборот роздрібної торгівлі (з урахуванням товарообороту як юридичних, так і фізичних осіб-підприємців) по Дніпровському району за січень-грудень 2019 року за оперативними даними складає 18 млрд 238,4 млн грн, що майже на 1,6% більше, ніж за відповідний період 2018 року.

Впродовж звітного періоду спільно з КП «Світоч» організовано та проведено 44 сільськогосподарські районні ярмарки з продажу плодоовочевої продукції та продовольчих товарів, на яких реалізовано 1826,1 тонни зазначеної продукції. Реалізація продукції на ярмарках здійснювалась через 2879 торгових точок.

Продовжується розвиток системи освіти Дніпровського району, що зумовлений позитивними демографічними зрушеннями, удосконаленням та оптимізацією мережі навчальних закладів, зміцненням матеріально-технічної бази.

Впродовж 2019 року відновлені 5 груп на 110 місць у діючих комунальних закладах дошкільної освіти: № 521 (вул. Жмаченка, 6) 1 група – 20 дітей; №680 (вул. Гродненська, 11) 1 група - 20 дітей; №700 (вул. Рогозівська, 4) 1 група – 20 дітей; № 701 (вул. Марганецька, 26-А) 1 група - 30 дітей; НВК «Струмочок» (б-р Праці, 4А) 1 група – 20 дітей. 

Довідково.

Для забезпечення розвитку та розширення мережі приватних закладів дошкільної освіти наказом Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 23.05.2019 №130 «Про зміни в мережі (обліку) закладів освіти міста Києва» в 2018-2019 навчальному році було введено в мережу району «Дитячий садок «ЛІМПОПО ФЕМЕЛІ КЛАБ», де діють 4 групи, що відвідують 20 дітей, структурний підрозділ ТОВ заклад загальної середньої освіти ліцей «ЛІМПОПО ФЕМЕЛІ КЛАБ» (вул. Воскресенська, 14-В); приватний заклад дошкільної освіти «НAPPY BOOK» ТОВ «ПРИВАТНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «ПОЧАТКОВА ШКОЛА ЕВРІКА» (вул. Регенераторна, 4), діє 1 група відвідує 2 дитини;«НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ІДЕЯ КІДС» ТОВ «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ІДЕЯ КІДС» (ЗДО № 522), діє 4 групи відвідує 50 дітей; «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «СТАР КІДС» ТОВ «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «СТАР КІДС» (ЗДО № 559), діє 2 групи відвідує 25 дітей); «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ЕДЬЮКЕЙШН ГРУП» (вул. Сєрова, 32).

Обсяг видатків на утримання галузі «Освіта» за січень-грудень 2019 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 19,5%, і склав 1,580 млрд грн.

У закладах охорони здоров’я Дніпровського району продовжується використання та удосконалення електронного запису пацієнтів до лікарів спеціалістів консультативно-діагностичних центрів. Станом на 01.01.2020 року підписано 243 154 декларацій з 208 лікарями, які працюють в системі «Medstar Solutions LLC», це становить 68,2%.

З метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту ведеться робота щодо: призначення соціальних допомог та компенсаційних виплат; надання субсидій та пільг на відшкодування витрат населення на оплату за житло та комунальні послуги; ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків; забезпечення пільгами інвалідів, ветеранів війни та праці; надання матеріальної підтримки малозабезпеченим громадянам; контроль щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та контроль за умовами праці.

Довідково.

Впродовж 2019 року призначено житлові субсидії 36,6 тис. сім’ям на суму 29,651 млн грн, що враховуючи відповідні законодавчі зміни в правила нарахування субсидій на 14% менше, ніж у відповідному періоді 2018 року.

Для скорочення часу та витрат громадян, підприємців на отримання документів дозвільного характеру у відповідності зі Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» функціонує районе Управління (Центр) надання адміністративних послуг, що розташоване на Харківському шосе, 18. Державні адміністратори працюють в інформаційній системі «Єдиний дозвільний центр міста Києва».

Довідково.

Управління (Центр) надання адміністративних послуг Дніпровської РДА здійснює прийом документів на оформлення 152 адміністративних послуг, з них:

  • 46 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є структурні підрозділи райдержадміністрації;
  • 38 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є структурні підрозділи виконавчого органу Київської міської ради (КМДА);
  • 68 адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є територіальні органи центральних органів виконавчої влади, визначені розпорядженням КМУ від 16.05.2014 № 523.
  • За 2019 рік Центром зареєстровано було надано 89,6 тисяч адміністративних послуг, що на 6% більше показника 2018 року.

Сергій Редчиц зауважив, що за 2019 рік розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів бюджету м. Києва Дніпровського району було проведено 422 процедури закупівель на загальну суму 608,2 млн гривень. Економія склала 14,0 млн гривень. Крім того, протягом звітного періоду було проведено 2580 безпроцедурних закупівель на загальну суму 121,6 млн гривень. Економія склала 6,9 млн гривень.

Довідково.

Загалом, завдяки використанню системи електронних закупівель ProZorro при проведенні закупівель розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів бюджету м. Києва Дніпровського району в 2019 році вдалося зекономити 20,9 млн грн бюджетних коштів.

Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2019 рік на об’єкти, головним розпорядником коштів (замовником) по яких виступає Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, були передбачені капітальні видатки в розмірі 175,7 млн грн, що становить 104 % обсягу 2018 року. Протягом 2019 року було виконано робіт на загальну суму 166,4 млн грн, що становить 104,5 % минулорічних обсягів. Загальний рівень освоєння капітальних видатків становить 94,7 % (в 2018 році – 94,2%).

Довідково.

Станом на 01.01.2020 року виконано роботи з капітального ремонту на суму 151,3 млн грн., або 95,8% від запланованих обсягів фінансування.

Основні галузі районного господарства, куди у 2019 році спрямовувалися кошти на проведення капітальних ремонтів це:

  • «Житлово-комунальне господарство» - було здійснено капітальний ремонт 322 об’єкту житлово-комунального господарства району на загальну суму 92,7 млн грн; (виконання робіт з ремонту асфальтового покриття, ремонту покрівлі, ремонту сходових клітин, електрощитових, заміні вікон, тощо).
  • «Освіта» - було здійснено капітальний ремонт 107 об’єктів галузі, на загальну суму 55,6 млн гривень.
  • По іншим галузям, а саме «Соціальний захист та соціальне забезпечення», «Культура та мистецтво» -  було здійснено капітальний ремонт 8 об’єктів на загальну суму 2,97 млн гривень.

Загалом по Дніпровському району на замовлення Дніпровської райдержадміністрації у 2019 році здійснено капітальний ремонт на 439 об’єктах (заклади освіти, культури, соціального захисту та об’єкти житлово-комунального господарства) та відповідно забезпечено умови для збереження і розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району. Завдяки використанню розпорядниками коштів (замовниками робіт) при здійсненні капітальних ремонтів системи електронних закупівель ProZorro вдалося зекономити 5,9 млн грн бюджетних коштів.

У частині капітальних вкладень по об’єктах Програми на 2019 рік за замовленням Дніпровської райдержадміністрації виконано робіт на суму 15,1 млн гривень.

На 2020 рік капітальні видатки по головному розпоряднику (замовнику) Дніпровській районній в місті Києві державній адміністраціїзаплановані в розмірі 405,9 млн грн, що в 2,3 рази більше обсягів 2019 року. З них на капітальні ремонти 540 об’єктів передбачено кошти в сумі 384,8 млн грн, в 2,4 рази більше обсягів 2019 року.

Основні обсяги коштів будуть спрямовані на проведення капітальних ремонтів по галузі «ЖКГ» 178,9 млн грн, або 46,5% та по галузі «Освіта» - 188,0 млн грн, або 48,9%.

Підсумовуючи Сергій Редчиц зазначив, що впродовж 2019 року Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією були забезпечені умови для збереження та розвитку існуючої мережі соціально-економічної інфраструктури району та комфортного проживання його мешканців.

Презентація виступу С.М. Редчиця

Наприкінці виступу кожного з доповідачів відбувалось обговорення по суті питання, в результаті чого були напрацьовані відповідні рішення.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.