КМДА Київська міська державна адміністрація


4 лютого 2020

Інформація щодо санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення

Інформація щодо санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення

Відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 безплатними санаторно-курортними путівками забезпечуються за рахунок коштів державного бюджету особи з інвалідністю всіх категорій, ветерани війни, особи на яких поширюються чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань».

Відповідно до “Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях санаторно-курортним лікуванням ”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015  № 200 передбачено забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції.

Дія цього Порядку не поширюється на осіб, зазначених у Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 №187 та Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ те деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 №446.

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2016р. №854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» безоплатними санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок  шляхом надання грошової допомоги забезпечуються громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме:

  • громадяни, віднесені до категорії 1, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • діти з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Крім того, Управлінням видаються санаторно-курортні путівки ветеранам війни та праці, дітям війни та громадянам , які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за рахунок коштів місцевого бюджету в рамках цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2019-2021 роки”.

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачається, що пільгові категорії забезпечуються санаторно-курортним лікуванням відповідно до пільг в міру надходження путівок, згідно черги.       

Для взяття на облік для забезпечення путівкою шляхом надання грошової допомоги громадяни віднесені до пільгових категорій повинні надати до районного Управління праці та соціального захисту населення наступні документи :

  • Заява;
  • Оригінал та копія паспорта;
  • Оригінал та копія ідентифікаційного номера;
  • Медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о;
  • Оригінал та копія пільгового посвідчення. Для громадян віднесених до категорії 1 та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою разом з вкладкою;
  • Оригінал та копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (для учасників АТО/ООС);
  • Оригінал та копія військового квитка  (для учасників АТО/ООС).

Одночасно маємо зазначити, що за рахунок коштів місцевого бюджету в рамках цільової програми «Турбота. Назустріч киянам” на 2019-2021 роки”, затвердженої рішенням Київської міської ради від 18 грудня 2018 року №116/116  передбачено оздоровлення дітей учасників АТО віком до 14 років у супроводі одного з батьків.

Для взяття на облік для забезпечення путівками на оздоровлення дітей учасників АТО/ООС віком до 14 років у супроводі одного з батьків, батьки повинні надати до районного Управління праці та соціального захисту населення наступні документи :

  1. Заява;     
  2. Оригінал та копія паспорта заявниці (1,2, реєстрація);
  3. Оригінал та копія паспорта киянина- учасника АТО/ООС (1,2, реєстрація);
  4. Оригінал та копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  5. Посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни (оригінал та копію);
  6. Документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (оригінал та копію);
  7. Оригінал та копія свідоцтва про народження дитини;
  8. Оригінал та копія свідоцтва про смерть та довідка з останнього місця реєстрації померлого учасника АТО/ООС (для дружин померлих (загиблих)учасників АТО/ООС.

Під час подання копій документів, особи надають їх оригінали для звірки.

За більш детальною інформацією пільгові категорії громадян можуть звернутись безпосередньо до управління ,  яке розташоване по вул. Курнатовського, 7А, каб. №2 або 4 (прийомні дні: понеділок, середа та четвер з 9-00 до 18-00 години, обідня перерва з 13-00 до 14-00, вівторок  з 14-00 до 18-00, п’ятниця з 9-00 до 13-00).

Телефон для довідок: 512-02-57, 540-80-36, 512-97-46.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.