КМДА Київська міська державна адміністрація


11 березня 2020

Розпочато перевірку Дніпровської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Розпочато перевірку Дніпровської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Сьогодні в приміщені Дніпровської райдержадміністрації розпочалося засідання комісії з перевірки стану цивільного захисту Дніпровської ланки територіальної підсистеми міста Києва єдиної державної системи цивільного захисту. В засідані взяли участь: начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України Тарас Поліщук, керівництво Дніпровської райдержадміністрації на чолі з головою Петром Онофрійчуком, начальник Дніпровського РУ ГУ ДСНС Україні в м. Києві Ігор Шилохвост, директор автобусного парку №2 КП "Київпастранс" Анатолій Кухарський, представники ДСНС України та керівники комунальних підприємтсв району.

Заступник голови комісії Державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні Тарас Поліщук коротко ознайомив присутніх із основними питаннями, на які буде звертатися увага під час перевірки. Також він додав, що основне завдання – оцінка реального стану справ щодо готовності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту до дій за призначенням. Тарас Васильович представив присутнім членів комісії ДСНС України, які будуть брати участь в комплексній перевірці. В свою чергу голова Дніпровської РДА Петро Онофрійчук представив членам комісії ДСНС керівників спеціалізованих служб цивільного захисту, членів районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Наразі триває перевірка документації з питань планування заходів цивільного захисту на предмет готовності до реагування під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Робота комісії проводиться відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту на 2020 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.12.2019 №1316-р. Згідно цього в період з 10 по 20 березня проводиться перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту і діяльності аварійно-рятувальних служб у місті Києві.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.