Головна  →  Оголошення  →  17 березня 2020

Керівники підприємств сфери побуту мають призупинити роботу закладів побутового обслуговування

Керівники підприємств сфери побуту мають призупинити роботу закладів побутового обслуговування

Для попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) Київ вводить додаткові обмежувальні заходи на території міста. Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З 00:00 17 березня до окремого розпорядження тимчасово призупинять:

  • роботу спортивних комплексів, басейнів, закладів побутового обслуговування населення (лазні, СПА салони, салони краси, косметологічні кабінети, кабінети масажу, перукарні, тату салони тощо);
  • роботу розважальних закладів (дискотеки, нічні клуби, комп’ютерні клуби, квест кімнати тощо).

Виконати це рішення мають керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, у тому числі готелів, хостелів, релігійних установ.

Окрім того, усі підприємства, установи та організації столиці мають максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікаційних технологій, запровадити щоденний температурний скринінг працівників, забезпечити проведення дезінфекційних заходів тощо.

Нагадуємо, що рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими у Києві.

Варто зазначити, що порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити їх поширення, є кримінальним правопорушенням. Відповідно до статті 325 ККУ, такі дії караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. А якщо дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, вони караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Департаменту промисловості та розвитку підприємнитца виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Перейти до спискуВерсiя для друку