Головна  →  Новини  →  30 липня 2014

Новини міста: «Київ має економити газ для стабільного опалювального сезону», – Дмитро Новицький

Новини міста: «Київ має економити газ для стабільного опалювального сезону», – Дмитро Новицький

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький попередив, що кількість будинків, відключених від гарячого водопостачання, збільшуватиметься. Оскільки Київ має зекономити певну кількість газу для стабільного проходження опалювального сезону.

Обмеження використання газу через відключення гарячої води у столиці зумовлене надскладною ситуацією в державі: як у військово-політичному, так і у економічному плані. Про це заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький під час прямого ефіру на ТРК «Київ».

«Ті запаси газу, які є зараз у державі, чітко регламентовані та розподілені між регіонами. Зокрема, Києву відведено 1 млрд. 200 млн. кубометрів газу, що мають бути використані саме на опалення. Але ця кількість недостатня для проходження стабільного опалювального сезону та отримання комфортної температури», – пояснив він.

У зв’язку з цим, як зазначив Дмитро Новицький, київська влада готується до дуже складної зими.

«Міська влада розробляє організаційні, технічні та економічні заходи щодо покращення ситуації з тепловим господарством, серед яких – проведення заходів зі збереження теплової енергії, підготовка будівель та споруд до зими тощо. Це повинно надати нам можливість зекономити певну кількість газу для того, щоб сезон пройшов стабільно», – сказав він.

При цьому директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури попередив, що кількість будинків, які будуть відключені від гарячого водопостачання, збільшуватиметься.

Крім того, Дмитро Новицький зауважив, що держава потурбувалася про малозабезпечених українців, яким буде складно оплачувати комунальні послуги.

«Зараз відповідно до змін у законодавстві та системі надання комунальних послуг, у державному бюджеті передбачені субсидії, які спрямовані на всі житлово-комунальні послуги, та компенсації саме на комунальні послуги», – розповів він.

Представник КМДА також припустив можливість здійснення перерахунків для киян, у разі якщо під час опалювального періоду температура у будинках буде некомфортною.

«Я вважаю, що київська влада має розробити такий механізм, за яким нарахування відбувалося б тільки за спожиті послуги. Але кияни мають це зрозуміти, оскільки на сьогоднішній день забезпечення країни газом – це питання національної безпеки України», – впевнений Дмитро Новицький.

За інформацією http://kievcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку