Головна  →  Новини  →  30 липня 2014

Готуємось до опалювального сезону

Готуємось до опалювального сезону

Питання щодо підготовки житлового та нежитлового фонду Дніпровського району до опалювального сезону 2014/15 років було розглянуто на засіданні районного штабу за участю представників департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, «Київенерго», начальників ЖРЕО, представників теплопостачальних організацій, управлінь освіти, культури й медицини.

За інформацією начальника управління розвитку та реформування житлово-комунальної інфраструктури департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олександра Малихіна, згідно з розпорядженням № 822 від 08.07.2014 «Про підготовку міського господарства до осінньо-зимового періоду 2014/2015 років», районним в місті Києві державним адміністраціям у липні – вересні 2014 року потрібно заслуховувати на засіданнях районних оперативних штабів звіти керівників підприємств, установ та організацій про виконання заходів, а також затвердити заходи з підготовки обладнання теплоелектроцентралей, котелень, теплових та електричних мереж; устаткування теплоелектроцентралей; водопровідно-каналізаційного обладнання; лікувально-профілактичних закладів комунальної форми власності; освіти, фізичної культури та спорту комунальної форми власності, культури, мистецьких та навчальних закладів комунальної форми власності; закладів соціального захисту населення комунальної форми власності. Також він нагадав про те, що виділятися газу буде недостатньо. Тобто замість 4,2 млрд кубометрів газу для Києва нададуть відведено поки 1,2 млрд кубометрів, які мають бути використані виключно на опалення.

Олександр Малихін зазначив, що заради заощадження дефіцитного пального до котелень газу не подається. Він звернувся до комунальників з проханням до кінця вересня перевірити запасні джерела тепла, обов’язково промити системи опалення та перевірити прилади обліку. Також він нагадав, що подача опалення у будинки столиці буде здійснюватися поступово та запропонував проводити бесіди з дітьми щодо енергозбереження в закладах освіти та культури району.

Також Олександр Малихін запропонував представникам ШЕУ вже зараз думати про перехід з літнього обслуговування на зимовий, а також, у зв’язку з мобілізацією, розраховувати виключно на свої сили. А представникам МНС – розробити графік взаємодії на випадок великої кількості снігу та заздалегідь домовитись про залучення (у разі потреби) допоміжної техніки.

Зі свого боку Заступник технічного директора ПАТ «Київенерго» Григорій Саєнко поінформував про те, що вже планується знизити температуру комфорту з 18 до 16 градусів, а також, що цього року опалювальний сезон розпочнеться пізніше та закінчиться раніше, ніж торік. За його словами існує проблема з внутрішньобудинковими системами опалення. Адже зараз договори укладаються безпосередньо з мешканцями, а не з власниками будинків. Тому опалення до мешканців не завжди може доходити в повному обсязі. Також він попередив про те, що необхідно приготувати до максимального навантаження внутрішньобудинкові електромережі. Адже мешканці будуть частіше вмикати електрообігрівачі та інші електроприлади. Якщо електромережі не будуть до цього підготовлені – вони виходитимуть з ладу. Він запропонував про необхідність пояснювати та стимулювати споживачів щодо переходу до 2-зонних тарифів (день/ніч) використання електромереж. Та, звичайно, не нехтувати заходами з термосанації. А перший заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Ярослав Горбунов зазначив, що засідання районного штабу й надалі відбуватимуться регулярно.

Підготовлено у відділі з питань інформаційної політики.

Перейти до спискуВерсiя для друку