КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2020

На період карантину пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично

На період карантину пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично

Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві адміністрації повторно інформує, що Постановою Кабінету Міністрів України  № 264 від 8 квітня 2020 року   визначено, що на період карантину пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично. 

Звертаємо увагу!!!

Постановою № 264, також визначено, що орган соціального захисту населення протягом одного місяця після відміни карантину проводить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги. У разі коли за результатами проведеного перерахунку: розмір отриманої допомоги був меншим, орган соціального захисту населення проводить доплату у розмірі різниці між перерахованим та виплаченим розміром допомоги; не буде підтверджено право на отримання допомоги або її розмір буде меншим, ніж виплачена під час карантину допомога, орган соціального захисту населення протягом одного місяця з дати відміни карантину надміру виплачені суми допомоги стягує згідно із законом у розмірі не більш як 20 відсотків суми виплаченої допомоги.  

Перерахунок проводиться з першого числа місяця, в якому закінчився строк виплати допомоги, але не раніше ніж з місяця встановлення карантину.

За інформацією Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві адміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.