КМДА Київська міська державна адміністрація


25 травня 2020

Розробники проєкту Генплану Києва запропонували створювати громадські центри на лівобережжі

Розробники проєкту Генплану Києва запропонували створювати громадські центри на лівобережжі

У проєкті Генерального плану міста Києва особливу увагу приділено створенню публічних просторів з усіма умовами для відпочинку та дозвілля, а також для проведення громадських заходів для всіх містян, у тому числі людей з інвалідністю. Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

«Проєкт Генплану передбачає, зокрема, розвиток лівобережного загальноміського багатофункціонального центру, орієнтованого на проведення міжнародних та національних масових заходів у сфері культури та дозвілля, – уточнив начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький. – Біля Дніпра створюється паркова зона. Закладено ідею подовження на північ уздовж масиву Русанівських садів до житлового масиву Троєщина набережної з велосипедно-пішохідним рухом, зв’язаної з пляжною зоною. Крім того, намічено створити етнографічний музей на Троєщині в урочищі «Городище».

Відповідно до рекомендацій експертів мерії Лейпцига у проєкті Генплану Києва передбачено створити центральне ядро загальноміського лівобережного центру із закладенням важливої громадської будівлі музейного призначення (музей сучасного мистецтва) біля виставкового центру в районі станції метро «Лівобережна».

Крім того, на лівобережжі розробники проєкту Генплану пропонують створити Дарницьку рекреаційну зону, яка включатиме парки культури і відпочинку, рекреаційні ліси, лісопарки, а також комплекси закладів відпочинку.

За інформацією: kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.