КМДА Київська міська державна адміністрація


1 червня 2020

У День Києва розпочали свою роботу фонтани в акваторії Русанівського каналу

У День Києва розпочали свою роботу фонтани в акваторії Русанівського каналу

31 травня розпочав свою роботу унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу.

Як повідомили у Спеціалізованому водогосподарському комунальному підприємстві «Київводфонд», зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинався з 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на кінець травня, у зв’язку з карантинними обмеженнями. 

«Усі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводить команда фахівців електриків, інженерів та програмістів. Підготовчі роботи включають в себе демонтаж зимового накриття чаш водограїв, під'єднання електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу та тестові запуски водограїв», – заявили у Київводфонді.

Для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери й водоплавна техніка. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали та діагностували, відремонтували та замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки водограїв почистили та пофарбували. 

Відтепер водограї працюватимуть згідно свого графіку й тішитимуть киян своєю красою.

Графік роботи фонтанів, розташованих в акваторії Русанівського каналу, на 2020 рік із 31 травня до 30 вересня.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.