КМДА Київська міська державна адміністрація


3 червня 2020

Районні заклади соціальної сфери в умовах послаблення протиепідемічних заходів поступово повертаються до роботи у звичному режимі

Районні заклади соціальної сфери в умовах послаблення протиепідемічних заходів поступово повертаються до роботи у звичному режимі

Заклади соціальної сфери Дніпровського району в умовах послаблення протиепідемічних заходів поступово повертаються до роботи у звичному режимі, дотримуючись рекомендованих карантинних обмежень. Так, в районному Управлінні праці та соціального захисту населення (вул. Курнатовського, 7а) почали прийом громадян в обмеженому доступі. Для цього створили робоче місце біля приміщення управління, де відвідувачі мають можливість залишити заяву та отримати консультацію. Безпосереній прийом громадян здійснюється на 1 поверсі, де додержуються всіх карантинних вимог: масковий режим, обмежена кількістю людей у приміщенні (до 5 осіб), обов’язкове дотримання дистанції.

Територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва (вул. Курнатовського, 7а) працює в штатному режимі.

104 штатних соціальних працівника продовжують обслуговувати підопічних, які перебувають на дому. Працівники Терцентру доставляють продукти харчування, ліки, засоби гігієни та інші предмети побуту громадянам похилого віку, які не можуть самостійно вийти з дому.

Окрім цього, працівники Територіального центру соціального обслуговуванняроздали біля 5 тис. наборів першої необхідності малозабезпеченим киянам, які зібрано Єдиним координаційним центром при Київській міській державній адміністрації.

Служба у справах дітей та сім'ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (вул. Краківська, 20) з минулого тижня також почала працювати в штатному режимі.

Фахівці з соціальної роботи районного Центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді (б-р Перова, 56) здійснюють виходи в родини в разі екстрених повідомлень (наприклад, вчинення насильства в родині). Інформаційно-консультаційні послуги надаються в телефонному режимі, а психологи та юристи Центру надають консультації в індивідуальному порядку.

Центр комплексної реабілітації для осіб з  інвалідністю Дніпровського району  міста Києва (вул. Курнатовського, 7а) працює в дистанційному режимі – на період карантину батьки відмовились від послуг денного догляду. Однак робота з підопічними Центру триває: щоденно в режимі онлайн проводяться заняття, в телефонному режимі лікарями та педагогами надаються консультації батькам і дітям. Щотижнево розвозяться продуктові набори дітям груп денного перебування, що складаються з фруктів, соків, солодощів, йогуртів.

Наразі проводиться ремонт приміщення Центру на вул. Райдужній, 51. Здійснений капітальний ремонт покрівлі, тривають роботи з ремонту фасаду та приміщень, буде оновлене покриття дитячого майданчика. Після завершення ремонтних робіт планується відкриття групи денного перебування відділення психолого-педагогічної реабілітації та відділення трудової реабілітації/працетерапії.

Також триває косметичний ремонт приміщення Центру на вул. Курнатовського, 7, який наприкінці літа планується відкрити.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районного Управління праці та соціального захисту населення, Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва, Служби у справах дітей та сім'ї райдержадміністрації, районного Центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді, Центру комплексної реабілітації для осіб з  інвалідністю Дніпровського району міста Києва



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.