КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2020

Процедура жеребкування «за правом вибору» в закладах освіти відбуватиметься 9 липня

Процедура жеребкування «за правом вибору» в закладах освіти відбуватиметься 9 липня

1 липня у школах Києва завершився прийом документів до перших класів. Майже 99% родин уже визначились із конкретним місцем навчання своєї дитини. Третина з них скористалася гарантованим правом першочергового зарахування. Про це заявив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цьогоріч столичні школи очікують майже 32 тисячі першокласників. Після першого етапу зарахування в кожній третій школі Києва лишились вільні місця, загалом – понад 3 тисячі. Батьки можуть ознайомитись із інформацією про наявність таких місць на вебсайтах шкіл. Як минулого, так і цього року, право на гарантоване зарахування мали діти з сімей, що проживають на території обслуговування школи, мають старших братиків/сестричок – учнів обраного закладу або ж є випускниками дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти чи є дитиною працівника обраної школи», – заявив Валентин Мондриївський.

Процедура жеребкування «за правом вибору» в закладах освіти відбуватиметься 9 липня. Після цього етапу школи знову опублікують кількість наявних місць та продовжать прийом документів до перших класів.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.