КМДА Київська міська державна адміністрація


26 листопада 2020

В бібліотеках району проходять заходи в рамках акції «16 днів проти насильства»

В бібліотеках району проходять заходи в рамках акції «16 днів проти насильства»

Триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». І бібліотеки Дніпровського району продовжують проводити тематичні заходи.

Сьогодні працівники бібліотеки ім. М. Горького разом із своїми читачами провели флешмоб "Насиллю-НІ!".

В бібліотеці ім. В. Маяковського провели інформаційну годину: “Яке призначення людини? Бути нею”. Організатори заходу мали на меті  привернути увагу громадськості до актуальних для українського суспільства проблем: подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми і жорстокого поводження з дітьми та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

Довідково.

Соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства» – щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.

Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Центральної бібліотечної системи Дніпровського району

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.