Головна  →  Новини  →  27 листопада 2020

Компанія «Дніпро-МТО» готова забезпечити медичні заклади надійним холодильним обладнанням для зберігання вакцини від COVID-19

Компанія «Дніпро-МТО» готова забезпечити медичні заклади надійним холодильним обладнанням для зберігання вакцини від COVID-19

До участі в боротьбі з пандемією COVID-19 разом з підприємствами хімічної і легкої галузей промисловості Дніпровського району долучились і машинобудівники.

Значних успіхів у цій сфері досягло науково-виробниче товариство «Дніпро-МТО» (CryoGenTech), яке з 1992 року спеціалізується на розробці, проектуванні та виробництві холодильного та кріогенного обладнання для медичних та дослідних цілей. Його унікальність визначається можливістю досягнення ультранизьких температур охолодження (до -200ºС) без зрідженого азоту з використанням тільки електроенергії. Компанія частину виробленої продукції експортує у Литву, Білорусь, Німеччину, Австрію.

Асортимент обладнання включає холодильники та морозильники вертикального та горизонтального типів, в діапазонах температур від -60ºС до -86ºС та від -120ºС до -150ºС, для довгострокового зберігання препаратів крові, біоматеріалів, вакцини.

Це набуває особливу актуальність в період підготовки медичних закладів до масової вакцинації населення від коронавірусу.

Як зазначив заступник генерального директора компанії Володимир Квасюк, «Дніпро-МТО» готове забезпечити заклади охорони здоров’я надійним низькотемпературним холодильним обладнанням різних об’ємів (від 15 до 212 літрів) та в температурних діапазонах від -60ºС до -86ºС.

Можливість зберігання біоматеріалу при такій температурі дасть змогу архівувати всі необхідні зразки матеріалу хворих на COVID-19 та використовувати їх в подальшому як для виробництва вакцин, так і для наукових досліджень. Також, одним із методів лікування хворих на COVID-19 є використання плазми пацієнтів, які одужали, що потребує достатньої кількості обладнання для зберігання такої плазми. Гарантійне та післягарантійне обслуговування обладнання підприємство готове надавати в будь-якій точці України в термін від 24 до 72 годин.

З цього приводу керівництво компанії звернулось з пропозицією до Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова.

На думку пана Квасюка, використання обладнання вітчизняного виробника ТОВ «НВТ «Дніпро-МТО» дасть змогу вирішити проблему належного зберігання біологічного матеріалу, вакцини та створити нові робочі місця, що так важливо в цей особливо відповідальний для країни час.

Підготовлено відділом з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики райдержадміністрації

 

Перейти до спискуВерсiя для друку