КМДА Київська міська державна адміністрація


19 лютого 2021

В Дніпровському районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

В Дніпровському районі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Минає сім років з часу трагічних і героїчних подій на Майдані, внаслідок яких загинуло більше сотні учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Ті доленосні події назавжди закарбувалися у наших серцях нестерпним болем.

Тож сьогодні, напередодні Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, голова Дніпровської РДА Ігор Щербак висловив глибоку повагу до героїв Майдану та поклав квіти до меморіального знаку полеглим воїнам АТО. Адже більшість ветеранів АТО Дніпровського району в свій час брали участь в подіях на Майдані Незалежності у Києві в 2013-2014 роках.

Віддати шану загиблим також прийшли заступник голови Дніпровської РДА Алла Загородня, начальник Управління соціального захисту населення Олександра Соя та керівник районного відділу торгівлі та споживчого ринку Сергій Сергійчук (учасник буремних подій на Майдані).

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які віддали своє життя за майбутнє України. Кожного з нас не лишили байдужими ті події, які відбувалися на Майдані в 2014 році. Вони навчили нас відстоювати свою незалежність та свободу до останнього подиху. Щоб бути гідними подвигу Героїв Небесної Сотні, ми з вами маємо в мирних умовах втілювати в життя їхнє прагнення жити в процвітаючій та вільній Україні», -  сказав Ігор Щербак.

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, загиблих на Сході України та усіх патріотів, які віддали своє життя за майбутнє України.

Довідково.

На каштановій алеї в Парку культури та відпочинку «Перемога», де встановлено меморіальний знак полеглим воїнам АТО, за ініціативи громадської організації «Рада ветеранів АТО Дніпровського району» та Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації планується облаштувати меморіальне місце вшанування загиблих воїнів, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Дане меморіальне місце символізуватиме самовіддану жертовність загиблих киян та їх безмежну любов до своєї країни.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.