КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2021

В Дніпровському районі вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

В Дніпровському районі вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня, відзначаються 35-ті роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації цієї техногенної катастрофи та постраждав від її наслідків. В цей пам’ятний день на території Дніпровського району відбулися заходи із вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

О 00:55 год. у церкві Святого Архангела Михаїла (просп. Миру, 16) пройшов поминальний молебень за тими, хто загинув чи помер внаслідок Чорнобильської катастрофи.

О 10:00 год. відбулась церемонія покладання квітів до Меморіального Кургану «Героям Чорнобиля» на території церкви Св. Архангела Михаїла та пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи. У церемонії покладання квітів взяли участь заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко, голова Дніпровської райдержадміністрації Ігор Щербак разом із своїми заступниками, представники Дніпровської РДА, ліквідатори аварії на ЧАЕС та родичі загиблих героїв Чорнобиля.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих учасників ліквідації наслідків аварії.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.