Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Про презентацію всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» 17 червня 2021 року з 16:00 на пляжі Венеція, Гідропарк

Опубліковано 03 червня 2021 року о 15:39
фото

З метою сприяння популяризації Національної молодіжної стратегії до 2030 року та реалізації Національної стратегії поводження з відходами, формування національної культури правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля, забезпечення створення додаткових можливостей для становлення, розвитку та підвищення рівня конкурентоспроможності молоді, реалізації її конституційних прав і свобод, утвердження в молодіжному середовищі здорового способу життя, сприяння ініціативі та активності молодих громадян в усіх сферах життєдіяльності суспільства й держави, громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it Ukraine» за підтримки Міністерства Молоді та спорту України, Міндовкілля, Державного водного агентства України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Управління екології та природних ресурсів КМДА, КП Плесо, запланували реалізацію Всеукраїнського проекту «Чисті пляжі разом!» у 2021-2023 роках в Україні та м. Київ. Всі заходи та активності будуть проведені з дотриманням карантинних обмежень на день реалізації супровідних заходів.

Проєкт, покликаний вивести пляжі України на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам, суттєво вплине на сталий розвиток громад, об'єднає українців у великій спільній справі та активізує молодь. Проєкт наповнений великою кількістю екологічних та молодіжних ініціатив: робочі групи експертів, супровідні заходи, фестивалі, тренінги, табори, форуми, формування екопатрульних команд, та інші активності, що допоможуть українцям спільно пройти шлях для досягнення вищих екостандартів. Довготривала співпраця експертів, громадськості, медіа, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу сприяють виведенню проєкту на національний рівень.


ЧИСТИМ ПЛЯЖАМ БУТИ! В КИЄВІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДОВГОТРИВАЛИЙ ПРОЄКТ «ЧИСТІ ПЛЯЖІ РАЗОМ!»

В Києві відбудеться запуск однієї з найбільших екологічних ініціатив 2021-2023років, яка об 'єднає українців навколо спільної великої справи - виведення пляжів України на рівень, відповідний світовим екологічним стандартам.

Всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it Ukraine» втілюють у життя довготривалий Всеукраїнський проект «Чисті пляжі разом!» у 2020-2023 роках, який суттєво вплине на сталий розвиток громад та об'єднає українців у великій спільній справі.

Мета - формувати культуру правильного поводження з відходами на пляжах, щоб люди не смітили, повертаючись з відпочинку ставали еко свідомими громадянами, сортували сміття та здавали його на перероблення. Амбітна ціль проєкту - за три роки сформувати універсальну дорожню мапу для сталого розвитку пляжних територій по всій території України, активізувати покоління стійкої еко свідомої громади. У проєкті візьмуть участь команди еко патрульних волонтерів, які активізують 9 найпопулярніших забруднених пляжів України, зокрема й в Києві. За три роки спробують разом з локальною громадою, органами місцевого самоврядування, соціально відповідального бізнесу перетворити їх на взірцеві пляжі, які відповідатимуть міжнародним стандартам.

Проект наповнений великою кількістю екологічних активностей: соціальна реклама, робочі групи експертів, івенти, фестивалі, тренінги, табори, форуми, літні еко кінотеатри, формування екопатрульних бригад, що допоможуть українцям спільно пройти шлях для досягнення вищих екостандартів, культури серед громадян правильного поводження з відходами.

Протягом 2021-2023 років організатори допомагатимуть уникати накопичення сміття на пляжах, об'єднувати зусилля громади та місцевих муніципалітетів, налагоджувати співпрацю, організовувати локальні толоки пляжів, сортувати знайдену вторинну сировину й здавати її на перероблення, користуватися багаторазовим пакуванням. Програма сформована таким чином, що кожен рівноцінно зможе стати двигуном змін на краще, незалежно від того, відпочиватиме на морі, озері чи біля річок.

«Далекий від норми екологічний стан пляжів України - причина непридатності води для пиття, підвищення захворюваності населення та загибелі тисяч тварин. Ситуація потребує термінових змін. 17 червня з 15:00 в м. Київ на пляжі "Венеція" ми запускаємо довгоочікуваний Всеукраїнський проєкт «Чисті пляжі разом!». На гостей чекають екоактивності, майстер класи, фото зона, плогінг, столичні діджеї та літній екокінотеатр. Проєкт стане відправною точкою для позитивних екозмін. Результат залежить від кожного з нас. Приєднуйтесь!», - коментує Президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let's do it Ukraine» Юлія Мархель.

Офіційна презентація стане частиною запуску проєкту по всій України. Вслід за Києввом, естафету приймуть, Маріуполь, Полтава, Мукачево, село Тур'я Бистра (Закарпатська область), Ладижин (Вінницька область), Черкаси та інші міста й регіони.

Всеукраїнський проєкт відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міндовкілля, Державного водного агентства України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Управління екології та природних ресурсів КМДА, КП Плесо, міжнародного фонду PepsiCo Foundation, ряду громадських організацій, генерального партнера проєкту компанії PepsiCo Україна, організатор Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it Ukraine.

В Києві проєкт відбудеться за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка.

Слідкуйте за новинами на сайті www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах facebook.com/letsdoitukraineeco, instagram.com/letsdoitukraine, #чистіпляжіразом #побачивприбери #ясортую #letsdoitukraine

Сьогодні - саме час кинути виклик усім перепонам до екологічного майбутнього. Зміни починаються з кожного! Долучайтеся до Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» мотивуйте й рухайте свою родину та оточення до перспективи чистих вод та берегів. Зробимо пляжі України чистими разом!


План роботи локації «Чисті пляжі разом!»

17 червня 2021 року

12:00 Монтаж.

15:00 - початок роботи локації.

16:00-17:00 офіційна презентація, прес конференція, участь поважних гостей та медіа: реєстрація учасників (інфо намет). Вітальні слова від поважних гостей, презентація проєкту на найближчі 3 роки в Україні та Миколаєві. Загальне фото. Прес-брифінг.

Демонстрація активностей проєкту: екопатрульні, екоекспедиція з прибиранням, сортуванням, моніторингом та соціологічним дослідженням.

17:00-19:00 Пляжний плогінг (змагання серед відпочиваючих). Екоактивності: еко майстер класи, еко настольні ігри; сортувальний майданчик; еко баскет; еко волейбол; фото зона.

21:00-22:00 Екокіно на пляжі, фільми які змінюють свідомість.

Контактні особи: координатор Let's do it Ukraine м. Київ - Софія Півторак, тел. +380 95 553 7676; координатор Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!» Юлія Мархель, тел. +380 93 030 73 03 marhel.juia@gmail.com.

Слідкуйте за новинами на сайті www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах facebook.com/letsdoitukraineeco, instagram.com/letsdoitukraine, #чистіпляжіразом #побачивприбери #ясортую #letsdoitukraine.

Сьогодні саме час кинути виклик усім перепонам до екологічного майбутнього. Зміни починаються з кожного! Долучайтеся до Всеукраїнського проєкту «Чисті пляжі разом!», мотивуйте й рухайте свою родину та оточення до перспективи чистих вод та берегів. Зробимо пляжі України чистими разом!

За інформацією kyivcity.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux